Manćini: Nije bilo lako sa BiH, odlična su ekipa!

Manćini: "Azuri" su bili demoralisani, sada napadamo! Selektor Italije ističe karakter svoje ekipe, koja je u susretu sa BiH preokrenula rezultat i održala stoprocentan učinak u kvalifikacijama za EP.

Fudbal 12.06.2019 | 12:57
Manćini: Nije bilo lako sa BiH, odlična su ekipa!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je posle poraza od Finske bila na putu da šokira lidera grupe, Italiju, pošto je na poluvremenu vodila golom Edina Džeka, koji je krunisao fantastičnu kontru.

"Zmajevi" su kontrolisali meč u Torinu, ali Lorenco Insinje je na početku drugog dela uhvatio strašan volej za 1:1, da bi Marko Verati lukavim udarcem po zemlji, četiri minuta pre kraja, krunisao inicijativu "azura" - 2:1.

"Obično ne primamo golove iz kontranapada, ali ekipa je i posle 0:1 zadržala pozitivan pristup. Nemoguće je da uvek mi budemo ti koji će da povedu i da imaju loptu u nogama. Važno je pronaći snagu i koncentraciju za preokret, kada stvari ne idu onako kako želite", rekao je Roberto Manćini.

"U poslednje vreme smo uvek dominirali. Mogli smo zato da izgubimo glave i primimo još jedan gol, ali smo uspeli da uspostavimo kontrolu i da ih u drugom poluvremenu držimo na njihovoj polovini".

Italija je zadržala maksimalan učinak u kvalifikacijama za EURO 2020 (četiri meča, 12 bodova), mada je stala na šest utakmica bez primljenog gola, što je bio najduži takav niz od 1990.

"Bosna sa Džekom i Pjanićem je odlična reprezentacija. Znali smo da su u Finskoj napravili kiks i da će to biti naš najteži meč u grupi. Pri 0:1 sam verovao da će rezultat doći ako ostanemo mirni i nastavimo da igramo svoju igru. Samo nam je trebala varnica koja će nas pokrenuti, a to je bio izjednačujući gol Insinjea".

Manćini insistira da "azuri" igraju ofanzivnije nego u prethodnim ciklusima, kada su ih predvodili Đampjero Ventura i Antonio Konte. Za sada u grupi imaju gol-razliku 13:1.

"Želim da kontrolišemo utakmice i da nametnemo svoj identitet. Ne možete dobiti svaku utakmicu, ali trebalo bi makar da pokušate. Mislim da smo napravili pomak. Kada smo pre godinu dana krenuli u ovu avanturu, nacionalni tim je bio demoralisan. Sada igramo dobar, napadački fudbal, ali moramo da nastavimo da napredujemo, ako želimo da se plasiramo na EURO", konstatovao je Manćini.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar