Грађане поново дочекала полиција

Након што су претходно добили усмено упозорење од припадника Министарства унутрашњих послова РС да се више не смију окупљати у порти храма Христа Спаситеља и палити свијеће за покојног Давида Драгичевића, грађани окупљени око групе Правда за Давида ипак су се 439. дан окупили у дворишту храма гдје их је дочекало неколико десетина полицајаца.

Република Српска 08.06.2019 | 21:37
Грађане поново дочекала полиција
На сву срећу, окупљање је протекло тек уз само једно легитимисање Бањалучанина и без икаквих инцидената.

Мјесто гдје су грађани окупљени око групе Правда за Давида од почетка године палили свијеће за покој душе Давида Драгичевића заузели су припадници Министарства унутрашњих послова РС. Због тога, око 50-ак грађана, сјело је на клупе које се налазе на другој страни порте Храма и 439. дан заредом затражили да се убиство 21 – годишњег бањалучког студента расвијетли.

На овакав потез МУП-а чланови групе и окупљени грађани видно су огорчени.

„Ми не долазимо овдје што је нама досадно, него што желимо да се открију убице Давида Драгичевића и да једно засија сунце над Бањалуком“, каже Марко Микић из групе Правда за Давида и додаје да је писао Валентину Инцку и да га је обавијестио о свему што се дешава у највећем граду Српске.

„Ово је срамота, прије свега цркве којој ми сметамо стојећи ту са свијећама, а не сметају полицајци који носе оружје, ја то нигдје никад видјела нисам, то је срамота!“, каже грађанка која живи у Минхену.

Сличног мишљења је и Бањалучанин који је сваки дан у порти.

„Ето дошла је некаква наредба усмена да не можемо више стајати тамо. Значи смета власти да се упире, и не само власти сад је постало и цркви да смета. Црква би требало да отвори врата, да изађе свештеник на врата и да каже дјецо божија и ви сте дио овога храма, уђите помолимо се заједно Богу, који је ваш проблем, па да и ми осјетимо топлину, да осјетимо радост кад је био Васкрс, очекивали смо али изостало је све“.

Подршку окупљенима својим присуством дао је и посланик у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић.

Станивуковић истиче да је у овом друштву евидентна замјена теза, те да они који су заиста издајице и рушиоци ове земље сједе у врху институција и овако се понашају према обичном човјеку.

„Таман кад човјек помисли да њихова бахатост и безобразлук не могу даље од овог што смо видјели, од Трга, батињања, хапшења онда дође да вас тјертају из црквеног дворишта. Наш народ је током историје спас налазио у цркви, у црквеном дворишту, у храмовима, у овим светилишта. Данас нас тјерају из оног што је стуб нашег спаса био током историје постојања нас и нашег народа. То ипак говори да ови не желе да ова земља опстане, да ова земља постоји и за мене је то највећи облик издајица.“

Осим у порти, велики број полицајаца и припадника специјалне јединице за подршку био је присутан дуж цијеле главне улице у Бањалуци уз коју се налази храм Христа Спаситеља.



БН ТВ

Коментари / 111

Оставите коментар
Name

Логицно?

08.06.2019 19:40

Ста је било, не да се па да си пита? Градјани не могу да сазнају истину о убиству због недостатка доказа које је МУП унистио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.06.2019 21:34

а који грађани чији грађани па гдје је ту онај који би то требо да тражи побјегао узо паре будалама и збрисо а које свијеће о чему причате па ту сте пола године нико од вас није усо у цркву и помолимо се богу за покој душе него сте извиривали хоцел доц која тв да се утркујете и причате неистине лазете и наравно шлаг на торту данас је после толико времена дошао и Станивуковиц коме је давор јасно реко да нема прилаза и о чему се овде ради па ви мислите народ је луд

Name

грга

08.06.2019 21:48

па и некако разумијем ово пар људи ал ста овај одметнути Станивуковиц поново тражи а зна шта му је давор реко

Name

ре

08.06.2019 21:50

јел вам сад јасно карактер Станивуковиц

Name

Боки

08.06.2019 22:39

Прво то нису никакви градјани. То је скуп с брда и с дола беспослених баба. Скуп у коме нема ни 10 посто срба пред српским црквом, а вјерника мозда пола посто. Наравно да је свестенство након толико мјесеци реаговало. Правда се трази на другом мјесту. То им мозе најбоље станивуковиц објаснити, као врстан познавалац правда и права. И као цовјек са највисе неплацених казни.

Name

ПОСМАТРАЧ

09.06.2019 06:03

Дакле и Српска православна црква не жели да се открије КО ЈЕ УБИО ДАВИДА!Врх СПЦ се овим чином сврстао у ред с додиком лукачем жељком

Name

Неко Са Стране

09.06.2019 06:03

Какво лудило...има ли ико паметан у РС

Name

Ре

09.06.2019 07:27

Ботови, брзо по сендвич!

Name

бизнисмен

09.06.2019 08:57

Свештенство је ушло у бизнис на штету народа, црква презире сироте, болесне и немоћне, као и режими, а цени похлапне и кримосе.

Name

Директ

09.06.2019 13:26

Дивим се овом накарадном резиму. Одабрали су радије пут у коме трпе велику и оправдану критику сваки дан и умјесто да похапсе одговорне за убиство (и тако драстицно смање притисак), они покусавају на све могуце нацине да незадовољство код народа угусе физицки, а не схватају да се борба преселила на интернет. Цак и кад је преко 40 хиљада људи било на једном мјесту, у једном дану, у једном моменту, цак и тада је било огромна подрска ПзД на интернету, с тим да је и сада подрска велика, ако не и веца сада. Резим мора да ради свој посао (да ухапси одговорне за убиство Давида), Или то или да укину интернет. Једно је сигурно. Предалеко је овај резим отисао. Било би боље овом резиму да се врати на поцетак прице, а то је наставак рада на слуцају убиства Давида Драгицевица. Ту је кљуц ријесења ове прице и само ту.

Name

Побјешњелом псету

09.06.2019 17:20

Упорни полицијски ботови.Ви сте болесни нацисти.Ја вас жалим.Глупи сте,како само полицајци могу бити,увјек убеђени да је униформа доказ да је неко у праву и да је увјек тако било.Сви који не мисле као ви су издајници и пета колона.Шта ћете Бог вам је дао мало памети.

Name

МУПет Схоу

08.06.2019 19:43

Какав грандиозан доцек, у исто вријеме велицанствен колико и тузан: Коњ из Сарајева није докаскао. Али има времена- и сва среца има ко да га доцека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рене

09.06.2019 07:19

Незнам зашто полтронциц као овај ре води тудју бригу погледај се у огледало и запитај се косам ја стасам ја то учинио за друштво у ком живиш.Највеца вам је брига Станивуковиц ал непласисе брзо се ви трнсформисете па из једне гузице преселите у другу полтронцици мали.

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

08.06.2019 19:44

БРАТЈО СРБИ СЛЕДЕЦИ ПУТ КАД ВАМ СРБСКИ ПОП КАЗЕ ДА ДАРИВАТЕ КРСТ , СТАВИТЕ СИ ПРСТ НА ЦЕЛО.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

08.06.2019 20:31

Не помазе ни то да ставе прст на цело ако унутра нема ниста.

Name

зона сумрака

08.06.2019 19:53

е јест нас додо уредово и показао ко је сеф и сада ходамо погнуте главе јер ако је подигнемо одмах се побрину да то не цинимо , а ниста не цинимо али ста би било да цинимо .. правда за све нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

08.06.2019 20:29

Ако се црквена порта од стране титулара третира исто као и сама унутрасњост цркве цуди ме сто нису затразили да полицајци на ту суверену територију никако неби смјели да кроце наорузани. Примјера ради кад би ономад припадници Равногорског покрета у другом св. рату досли на какав сеоски збор од истих би се тразило да орузје послозе и постави 1 стразар да цува да се неби разграбило. У порте православних храмова на просторима тадасње НДХ за устасе тај закон није вазио. Присуство ватреног или било ког другог орузја на метоху Православне богомоље доводи неминовно до тога да иста постаје обесвецена. Надам се и вјерујем да је та ситница позната његовом преосвестенству Јефрему???

Name

ре

09.06.2019 06:32

ти мозда ходас и требо би јер си из реда фукара и издајника

Name

Директ

09.06.2019 10:54

За лоповски резим свако је издајник.

Name

Са стране

08.06.2019 19:54

Овако... Сви ми имамо драге нам особе које нису више међу живим. Неко родитеља, неко брата, неко сестру, а неко, што је најцрње - дете. И нико не иде свакодневно у цркву да им пали свећу. Нарочито то не чинимо за оне који нам нису најближи род. Црква није место за протесте, ма колико ти протести јесу оправдани. Трагање за истином о Давидовој смрти подржавам, али ово са свећама и црквом је перформанс и разумем што свештеници негодују. Са друге стране, људима треба омогућити да истину траже на тргу или било ком јавном месту у граду. Не постоји ни један разлог за то да им то право буде ускраћено све док протестима не угрожавају слободе и права других. Тужилаштво је, по мојој логици, место испред ког треба протестовати све док истрага не да конкретан резултат. Правда за Давида - увек! Отац сам, имам децу. Не могу се правити луд на сумњиву смрт туђег детета, а не уплашити се за судбину своје деце. Само, протест треба артикулисати и одстранити све оне који се промовишу на туђој несрећи, а није их мало било у овом случају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

08.06.2019 20:35

Подрзсвам све врсте протеста као и перформанса које су уперене у разоткривање разбојника на власти, указивање на малигнитете у друству укљуцијуци и у криминал задриглу цркву!! Гаде ни се кукавице, цутолози и они који стално трсзе оправдање да се несто не уради!! Подрска херојима испред хтама и Покрету правда за Давида

Name

Ре

08.06.2019 20:41

Свестеници данас су највеце ругло хрисцанства казем то са правом а крстен сам давне 1957 године са непуних годину дана а ови данас возе затамлхена аута праве зграде ругло и срамота

Name

Ненад

08.06.2019 20:44

Ти би оно са стране оно не видим добро а знам ста треба да видим.Па прво знате да то није никакав перформанс него борба за зивот.Друго знате да је људима забрањено да се окупљају било гдје у граду.Онда као хрисцанин вјерник тразимо заститу од цркве та црква нас одбија.Онда се питамо коме треба таква црква.Онда казес да се протестује испред тузиластва е то ниси ти рекао или рекла него си то цуо или цула од Додика. То знаци нити си неки вјерник нити имас цим да размисљас.Па и ако се слазете са Додиком да треба протестовати испред тузиластва како онда објасњавас подрску том истом тузиластву од Додика.Велики текст цак и добра писменост,али без лицног размисљања.Сутра да та багра сто себе зову власт изврсе масакр над тим градјанима ти би цутао или цутала па када би Додик рекао да су побили групу Енглеза ти би у то повјерова-о-ла.

Name

Е

08.06.2019 21:24

Реп, са стране ти бих СА СТРАНЕ НАБРАЈО СВИ МИ ИМАМО НЕКОГ ЗА КОГА ПАЛИМО СВЕЦЕ ДА И ЈА ИМАМ АЛ ТОГ МОГ НЕКОГ ИЛИ ТВОГ НИСУ УБИЛИ ..ВЕЛИКА ЈЕ РАЗЛИКА И ЈОС НА ТО САКРИЛИ ИСТИНУ.ВРАТИ СЕ НА ПРЕС КОФЕРЕЦИЈУ СВЕЦЕ ТИ БИТИ ЈАСНО.СА СТРАНЕ.А СТО СИ СА СТРАНЕ ЗАТО СТО НЕМАС МУДА

Name

Са стране

08.06.2019 21:31

Ненаде, по начину на који пишеш, а час о себи говориш у једнини, час у множини, рекао бих да си у благом конфликту са самим собом. Ти ниси никакви "ми', можеш да говориш своје мишљење, ако га имаш. Немој пеосипати те мантре са јефтиних НГО курсева.

Name

Није тако

08.06.2019 21:53

Ајде ти са стране зато и јесте твоје мишљење безглаво. ПЕРМОРМАНС СУ ТИ СЛАВЕ ИСПОД ШАТОРА И ЊИХОВА УЗВИШЕНОСТ која оде на то прело, сјело. Унакарадили сте се таквим размишљањем, а чини ми се са нисте у току. Тужилаштво је запало на поткивање и кумове кумова. Према томе, шта рећи?! Џаба вам толики текст, не можете неког убиједити кад се све зна.

Name

Директно

09.06.2019 05:30

Ре СА СТРАНЕ ништа добро ти у себи немаш иако си родитељ!!!!!!! Задњом реченицом си потврдио чији си, и због чега не видиш даље од носа!

Name

Са стране

09.06.2019 07:31

За "Е": Неко ко ни учитељицу није разумео, неко ко пише испод нивоа ученика 3. разреда ОШ, није у стању да разуме и сагледа све аспекте случаја "Давид". Рекох, подржавам то да се открије истина. Не подржавам НГО багру и смутљивце који би то да капитализују. Но, комплексно је то за тебе и теби сличне.

Name

Бањалучанин

08.06.2019 19:54

Је ли то гледамо представу: Хитлер из нашег сокака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2019 10:56

Постали смо друство у коме накарадном резиму ни Црква није света.

Name

Скептик

08.06.2019 19:55

Ни обичним полицајцима није лако. Бламирају се пред народом умјесто да СТВАРНО контролишу јавни ред и мир, откривају и спречавају разна кривична дјела и хапсе њихове виновнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

08.06.2019 20:52

У праву си, често си у праву. А и Драшко као зрачак сунца, млађи је од ових на власти и разумије. Толико од мене.

Name

Нострадамус

08.06.2019 21:04

Па ко им је крив ја би скинуо униформу и дао тим криминалцима нека сами стите свој криминал.Као да нису зивјели док нису обукли униформу и закацили палицу и пистољ.Или би исао и прицао са тим народом и прузао им подрску све остало сто раде је срамота.

Name

ре

09.06.2019 06:25

полиција је дужна заштитити сваког и то чине секта нема мјеста пред црквом и то је свима јасно

Name

За ре

09.06.2019 10:45

ПзД није секта. Секта је само једна, СНСД. А пред храмом нико није угрожен тако да полиција тамо нема шта да ради.

Name

Директ

09.06.2019 10:58

Као и сваки други вјерници, и ови вјерници имају право да се окупљају испред цркве.

Name

Гледам

09.06.2019 11:20

Ове полицајце испред храма, слика ме подсјеца на чуване цркве и манастире на Косову. Страшно је шта смо дочекали, да свештеници пријављују народ Муп-у, нека се стиде. Моје је право да стојим пред црквом, ако мислим да ми то нешто значи, а овај народ гоне и тјерају, гдје се год нађе више од 3 човјека на окупу. Све погрдне ријечи које појединци упућују овим поштеним људима, представљају њихове личне фрустрације, комплексе, празне душе, полтронство, страх од власти, страх од своје мисли и корака наприијед.

Name

Ант

09.06.2019 19:43

Неколико десетина полицајаца! Зар то није окупљање полицајаца...

Name

Директ

08.06.2019 19:57

Ово назалост није висе Бања Лука народа, вец Бања Лука којом влада Лукацева резимска хунта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.06.2019 22:42

Грохотом се смијем. :-)))))))

Name

ре

09.06.2019 06:04

ја сам у бањалучки и живим сасвим нормално као и прије нормално а ви сто би хтјели нешто да мијењати није вам мјесто да то радите испред верски објеката

Name

Директ

09.06.2019 11:03

Црква неби требало да прави дискриминацију медју својим вјерницима, а полиција неби требало да се мијеса у црквена питања.

Name

Ре синип

09.06.2019 17:39

Мене обузме страх И веома се бринем кад помислим на то да припадници специјалних јединица МУП а Српске пљацкају као друмски разбојници. Брине ме и то сто је вецина инспектора из сектора за сузбијање трговине наркотицима у затвору, управо због трговања тим наркотицима. Страх ме је сто поједини инспектори МУП а обезбједјују клубове у којима се јавно конзумира дрога. Брине ме И оно сто је Уставни Суд Бих навео у својој одлуци у притворском предмету Ален Кукиц. Ја не видим ниста смијесно у стању у којем се налази МУП, правосудје, сколство, здравство, привреда. Неко ме је, ето, смијесно.

Name

Боx

08.06.2019 20:03

дно дна...помагај Павле за име бога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

08.06.2019 20:36

Србин сам у моју кућу поп долази одкад знам за себе и у комунизму у нашу кућу је добродошао ,међутим сад ћу то преиспитати јер велики број част појединцима су ван народа шта ће нам онда црква и патријарх иде додику на славу. није отишао мајци погинулог борца вјероватно му је џип био на сервису нека га буде срам патријарха ПАВЛА ово сам написао већ једном и администратор није пустио а ово је мишљење моје и већине обичног народа црква се опасно удаљила од народа. Сад обични поштени човјек неможе у цркву од лопова и криминалаца.

Name

ПОМОЗИ БОЖЕ

08.06.2019 21:23

Ми треба да волимо и поштујемо своје богомоље, без обзира што су нељудии у мантијама од њих направили приватна предузећа. Палимо свијеће, доносимо цвијеће али не дајимо више од 50 пфенинга. То ће највише погодити те изроде наше вјере.

Name

Јереј

08.06.2019 20:08

Да су којим случајем ушли у цркву свештеници би их дочекали са тацнама на које се мора дати прилог за цркву. То што тамошњи свештеници раде то нема нигдје на кугли земаљској. У преводу, не улази ако ниси понио новца који ће ти бити искамчен. Зато ме не чуди да су се обратили полицији да забране окупљање испред цркве која је изграђена и новцем вјерника. Ја сам до сада улазио у више цркава у разним градовима и у свкој је прилог на добровољној основи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буки

08.06.2019 20:38

Нико од тебе не захтијева да дас прилог, дас ако зелис, мозес и десет фенинга, а ако не зелис нико те не тјера. Лазес на цркву и попове без икакве потребе.

Name

Ре буки

09.06.2019 03:38

То ти је код бањалучких свештеника и нигдје више. Логично је да ћеш добровољно дати колко можеш а отимачина са тацном је срамота.

Name

Ре

09.06.2019 04:07

Немојте садће Додик рећи да они Енглези послије Мупа сад ударају на цркву.

Name

Ре Буки

09.06.2019 05:36

Нек црква да круха и утјеху сиротињи од тих прилога, а не да возе затамњена бијесна возила и не знас који поп је дебљи. Дно су дотакли морално и духовно и не треба им давати прилоге. Од сада цркву заобилазим, отудјила се од Бога .

Name

Ре Ре Буки

10.06.2019 09:34

Ајд, не прицај глупости! Каква отимацина? Нико никог не присиљава, све је на добровољној бази.А, вјерник би требао помоци цркву, у слладу са могуцностима.Не знас ти ста је наплата, код нас су маxимално толерантни!

Name

Оснивач

08.06.2019 20:09

Поред свега лошег и доброг морам бити реалан па рећи. Црква је дом свих нас и у њега се не позива. Мислити да је требао неко да позове људе у Храм на Васкрс или не знам када је замјена теза, а и неистина. Ја сам разговарао са вема честитим црквеним великодостојником и питао зашто нису позвани људи у Храм? Не и неистина је да нису позвани, али су одбили! Не прави се перфоманс тамо гдје му није мјести и у вријеме када није Богослужење. У цркви се моли Богу а не прави ритуал који има нека друга значења и који треба да покаже неком нешто! То вријеђа све људе који још вјерују, то што се ради није по црквеним канонима и смета вјерујућим, па макар то неко звао другачије како то тврде људи из организације Правда за Давида! НЕМА никога коме није жао младог живота, нема никога ко не жели да органи раде свој посао, али има много људи који мисле да ништа није толико јако да се у цркви и из порте престане комуницирати с Богом и почне комуницирати с власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

08.06.2019 20:59

Јој, ајде своје небулозе просипај неком другом.. Перформанс је била лажна конференција за новинаре и јавност, а све даље је вапај родитеља који су изгубили дијете и које народ чује, подржава. Није црква крива већ онај ко руководи црквом и његово свештенство да иде у шатор на славу! Е то ти је твој перформанс! Други пут пази шта пишеш, ма срам те било!!!

Name

Лицемјери

08.06.2019 21:30

Не лупетај. Је ли по канону Ауди А6, Ауди А8, дилање , уплитање у политику, братимљење за људима пуним прљавог новца и још много веома ружних ствари.

Name

Ре Оснивац

09.06.2019 02:24

У храму је обичај да се моли богу а не да се халабуце, а и многи новинари су атеисти и боје се ући у Цркву, овако ће неко снимити с даљине и написати да је био ту неки протест групе за Давида.

Name

Оснивачица

09.06.2019 05:40

Ре ОСНИВАЧ. Само одговорити смета ли ти наоружана полиција у црквеном дворишту па ћу поверовати да ниси Бурлин бот!!!!

Name

Оливер

08.06.2019 20:31

Реално, и та полиција је до мојега q!! Безгаци, крезави, усмрдјени..дјеца им се ко и они сами хране пастетом и паризером а они ко одани полуписмени керови цувају оне који их пљацкају и понизавају!! Нит људи нит карактера! Јбс полицајца који не разумије да бас од тих људи добија плату, од народа који пöаца порезе. Није ова јазбина ни додикова нити психопате Лукаца, то је народно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН=срамота

08.06.2019 20:52

Теби нема помоци, ниси вриједан ни да ти се слово написе, нистарија људска цији комантар мозе да објави само БН портал. То говори све и о теби али висе о њима.

Name

ре

09.06.2019 06:22

срећом да постоје недај бозе да их нема од вас устављених сектаса неби могли ходат често гамад сектаса крије те се иза цркве да би удовољити фашисти а мрс гаде

Name

ре

09.06.2019 06:22

зивјела полиција

Name

Директ

09.06.2019 11:12

Додиков резим Је назалост од цитавог система направио своју прцију, укљуцујуци ту и полицију. Гдје год да се загребе, види се да је систем устројен тако да се одговора партији, а не струци. Од струцњака једино Цавиц несто глуми, мада и он је ту по партојској линији. Цитава дрзава је партијска, а ево сад и цркву овај резим је успио да стави у своју функцију.

Name

Ре

09.06.2019 13:56

РС нема 30 момака у полициј да изгледају нормално и да стоје испред палате пресједнице и зграде владе , прођите испред ти двије институције и мало се загледјте у те људе који тамо стоје а то је наше огледло.

Name

Сссс

08.06.2019 20:34

Питање за Зељку Цвијановиц Бисерку која изјави да народ треба вјеровати МУПу РС, ЈЕ ЛИ ОВОМ МУПу ДА НАРОД ВЈЕРУЈЕ БИСЕРКААА, ЈЕ ЛИ ОВИМ ФАСИСТИМА????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатрија

08.06.2019 20:58

Ви сте болесни људи, морате да тразите помоц струцних људи.

Name

Директ

09.06.2019 11:15

Народ (као маса веца од резима) не вјерује овој власти.

Name

синип

09.06.2019 11:51

Онда нема фрке. На идућим изборима пада СНСД а долази неко други? Просто к'о пасуљ.

Name

Директ

09.06.2019 12:38

Ако буде веца излазност градјана и ако опозиција буде резиму дисала за вратом код гласацких кутија, збогом мафијо!

Name

синип

09.06.2019 13:20

Оптимизам је за сваку похвалу. :-) Још да нађеш опозицију која сама није мафија...

Name

Директ

09.06.2019 15:11

Мафија је група индивидуалаца повезаних у криминалу, не цитава група, а највеца мафија је дефинитивно и убједљиво на власти, тако да бирам измедју два зла, оно мање.

Name

синип

09.06.2019 15:48

Само ти, па јави за три године како је прошло и која мафија је на власти, позициона или опозициона.

Name

Директ

10.06.2019 11:51

С обзиром на то у каквом нам је стању демократија у РС, неби ме изненадило да овај резим освоји јос 4 године?

Name

синип

10.06.2019 14:46

И шта, опет ће да буде "покрали нам изборе", кме кме... ? :-)) Па побогу ако опозиција није у стању уз све посматраче и организацију да осигура да је не "покраду" (лупају глупости ал' ајд'), како би водила државу? :-)

Name

Директ

11.06.2019 09:13

То све говори да резим не преза ни од цега да би досао на власт. Прво су покуповали папке, уз крадју гласова, а на овим изборима фактицки само поновили оно сто су радили 2014. Овај резим је оболио од власти, а људи казу да су власт И опозиција исти тј. да све је то исто. :)))

Name

Јасно

08.06.2019 20:39

Ма најбоље ту у цркву премјестити сједисте МУПа а Јефрема ставити за нацелника центра,добра локација!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

08.06.2019 20:40

ПАРАНОЈА похлепних неморалних властољубаца је вец видјена ствар. Примјера покушаја контролисања мишљења народа силом у историји има на претек. Никада ни један такав покушај дугорочно није успио, само је због тога народ страдао. Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари и државни службеници повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

08.06.2019 21:15

Господине засто си сутао полицајца, дијете погинулог борца? Нецес се извуци, ицес у затвор, мозес да протестујес и дан и ноц и на црквени звоник да се попнес...

Name

Директ

09.06.2019 11:22

Огромна вецина људи подрзава групу Правда за Давида, у оквиру свеопстег захтијева за бољим радом полиције на расветљавању разних неразјасњених убистава, као и бољем раду полиције уопсте,, а у интересу народа, не у интересу резима који би све то да сакрије, затаска и прикрије.

Name

Бог и вјера

08.06.2019 21:16

Ста су себи дозволили ови полицајци,цовјек не мозе повјеровати.У ста се се претворили.Тузно и смијесно.Ни цасти,ни образа,ако им је радни задатак тјерати и прогањати ИСТИНУ,а они је добро знају,нека им је сретно.Проце ови тески дани,правда це доци,а неки це се крити од тих цеститих,прогањаних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

08.06.2019 21:44

дај људи окрените се свом послу па видите да је ово циркус па педесетак људи и Станивуковиц дошо поново са им соли памет да која је то мрцина од момка па гдје си био до сада крио се ко миш моро је уц у скупштину П људи све вам говори карактер тог тајкуна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2019 12:43

Јао родјо, нигдје тацке немас. Цак ни на крају. :)))

Name

Директ

09.06.2019 13:44

Прије или касније, истина це на крају побједити.

Name

бл

08.06.2019 21:46

Станивуковиц је усо у скупштину на рачун Давора и покојног давида и није се појављивао више на скупу остварио циљ а сад би и мјесто градонацслник на рачун покојног давида који љигавац куд њега незадеси давидова судбина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 07:38

Што сте се ви ботови загријали за ову ситуацију. То све говори и све је јасно чим сте се ви ангажовали оволико. Боље вам је поједите сендич и немојте се баш толико бламирати. Ваше писање је више толико глупо, излизано, бљутаво. Ви незнате да је два плус два увијек једнако четири, и то је ваш проблем.

Name

знај

09.06.2019 19:51

Ух БЛ, мислим да велику патњу носиш у себи, велику бол, опамети се. Баш ме брига шта пишеш, баш ме брига, кад знам да је бољи од осталих, нису му ни до кољена појединци. Никоме не жели зло, све се врати, све се плати.

Name

ре бл

10.06.2019 07:15

Драшко Станивуковић има петљу да каже оно што мисли за разлику од других. При томе за мене су највеће разочарење припадници ВРС. Да ли је ово држава за коју смо се борили? Е мој генерале, ти се ништа не разликујеш од твог претходника.

Name

Зоки

08.06.2019 21:58

НАЈГОРЕ СМО ЗЛО САМИ ЗА СЕБЕ,У ВЕЦИНИ СЛУЦАЈЕВА КРОЗ ИСТОРИЈУ СРБИ СУ САМИ СЕБЕ И ИЗМЕДЈУ СЕБЕ УНИСТАВАЛИ,А НАЈВИСЕ ИМАЛИ ИЗДАЈИЦА И РУСИТЕЉА ДРЗАВЕ ЗА КОЈУ СЕ ТИ ИСТИ НИСУ БОРИЛИ И ДАНАС БРАТИЈУ СРПСКУ ПРАТИ ТО ПРОКЛЕТСТВО.НАРОДЕ СРПСКИ ДАЛИ ЦЕТЕ СЕ ИКАД ПРОБУДИТИ И ОСЛОБОДИТИ ОД ОНИХ КОЈИ ВАС ВОДЕ У ПОНОР,ЛАЗУ,КРАДУ,УГЊЕТАВАЈУ И ОГРАНИЦАВАЈУ ВАМ СЛОБОДУ И АКО НЕ БУДЕТЕ РЕАГОВАЛИ УЗ ПОМОЦ ПОЛИЦИЈЕ И РЕПРЕСИЈА ОСТАЦЕ ДОЗИВОТНО НА ВЛАСТИ,А САВ МЛАД И ПАМЕТАН НАРОД ЦЕ ОТИЦИ ИЗ ОВОГ ЕНТИТЕТА.НЕКА ВАМ БОГ ПОМОГНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

08.06.2019 22:01

Људи па засто идемо кад су ВЈЕРСКИ ПРАЗНИЦИ ја сам србин вјерујем волим али прекрстим се код куце пред иконом дај висе идемо у ЦРКВЕ а и то је ДОДИК преузео.Засто свестеник патријарх ни нико од вјерских институција није изасао медји народ....МА И СВАДБЕ И СВЕ ТРЕБА ЦРКВУ БОЈКОТОВАТИ нека их је срамота ГРОТА ЈЕ РЕЦИ АЛИ САД МИ СЕ ГАДЕ......ВИДИМ СВЕСТЕНИКА КАО ДА ВИДИМ ДОДИКА ПОЦИЊЕМ ИХ МРЗИТИ ФУЈ ФУЈ ФУЈ НЕК СЕ СРАМЕ ОДОРЕ И СВЕГА ...ГОРАЦЕ У ПАКЛУ СВИ???ПРАВДА ЗА ДАВИДА ОН ЈЕ У НАСИМ СРЦИМА И ЗИВЈЕЦЕ ДОГ ЈЕ СРБА О ЊЕМУ ЦЕ СЕ ПИСАТИ И ПРИЦАТИ ВЈЕКОВИМА.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

08.06.2019 22:02

Тако то изгледа када и црква,на целу са патријархом, стаје у заститу криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозија ПРАВДА

08.06.2019 22:20

Брацо Срби додјите сутра на литургију у Храм и помолите се за дусу Давида и сигурно вас нико неце тјерати одатле! Али ви долазите испред цркве у вријеме када нису слузбе и оцекујете да вама неко отвори цркву у било које доба дана или ноц и, а тако се правда и молитва не трази него фино додјите на литургију па се помолите фино, а не циркус да правите испред храма. А убице це сигурно стици Бозија правда ако нема земаљске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лингвиста..

09.06.2019 17:13

По правопису исправно је Божја, а неиправно Божија. Ово 'и' је вишка.

Name

Марко

09.06.2019 04:19

Треба све растјерат браво Лукац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 07:40

Каже се растјерати, боте.

Name

30.7 100065 ккклоуде

09.06.2019 05:58

Људи само јебе вас власт, ал уси вам заврце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2019 13:47

Не јебе власт, вец лопови на власти који су узурпирали институције и користе их у заститу свог криминала.

Name

нема правде

09.06.2019 06:12

Нема правде. Да има правде не би то убитство остало нерасвијетљено, демонстранти растјерани и са Трга Крајине и испред цркве а Давидова породица и посмртни остаци у емиграцији у Аустрији. Да је неко други тако убијен као Давид а убитство тако заташкано давно би те убице и њихови налогодавци тог убитства били истријебљени снајперима од стране неке криминалне групе. Али Давид није имао никакве везе с неким ко би се могао макљати с тим непријатељима па је испало тако како је испало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

09.06.2019 06:24

Није то само понижење за те грађане, то је невиђено понижење и за полицајце, за које знам да пропадају у земљу од блама што ту стоје и спрјечавају мирне грађане да ту стоје. Онај што их је послао да спријече окупљање, баш га брига, јер лако је туђим к...., глогиње млатити. Знам, сада ће многи рећи, а што то раде и што не добију наредбу, али......, ја ћу тог упитати, а што се он не залети у полицију и не растјера их. За неке ствари још није вријеме ићи главом кроз зид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

09.06.2019 07:23

Неколико фрустрираних особа прави циркус испред цркве, тразе правду? Тразимо и ми, Давор лазе и неце да казе истину. Лако је лајати на власт, то је и легитимно али треба кренути од себе. Налијепили су се на Даворову прицу, запалила ицх Даца и Сузана, па и Драско. Исправно је тразити правду за убијено дијете али није то једина неправда у овој земљи. У протестима нема никога из политике, осим понекад укљуцивање Драска али без прецизне изјаве, да је стварно тако насао би се неко ко би пресао на страну протстаната и изјавио или изнио било какве доказе. Ускоро це Драско бити на некој високој функцији, у БЛ или сире, нпр. Градонацелник. То це бити интересантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2019 13:00

Да сам ја подрзавалац резима, ја небих користио појмове попут "фрустриране особе", " огорцене бабе" и слицно, посто цитав народ је огорцен и исфрустриран оваквим стањем у којем се налази наса земља, а за које, ако не цак и једини кривац, је управо резим, посто народ је свјестан (економске и друствене) ситуације у којој се налази и ради оно сто је у његовој моци (ради овдје или у иностранству), док резим нас гура све висе у пропаст (сто економску, сто сваке друге могуце врсте, укљуцујуци и безбједносну).

Name

Директ

09.06.2019 10:53

Резим и Лукацева резимска полицијска хунта су досли дотле да и цркви не дају мира, као у доба УДБА-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

09.06.2019 11:52

Аха, значи Режим је присилио Цркву да пошаље онај допис? Има смисла, има...

Name

Директ

09.06.2019 13:06

Црква (тј. представници или представник исте) су дузни постовати правила на основу којих "послују". Неко је прекрсио своја властита правила.

Name

синип

09.06.2019 15:49

Аха, логика ти је, по обичају, беспријекорна.

Name

Ре синип

09.06.2019 22:44

А ти си као неки логицар. По коментарима се само може закључити да си сујетна персоница, осјетљива И самодопадљива. Ко је украо мој ницк кмееее кмееее

Name

Два црна гаврана

09.06.2019 11:21

Џаба овдје полицију скупљају. Нема ту посла за њих. Нека их шаљу колегама у Тирану. Тамо гори. Народ се пробудио. Неће више пљачке и корупције, злоупотребе, рекета, присвајања народних добара, привилегија и непотизма. А овдје народ, свега нормалног и људског жељан, у стању мукле хибернације. Дебело успаван, социјална кома. Није дорбо, нити ће бити. Нису прилике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СИНИП

09.06.2019 13:20

СЕКТО ДОК ПИШЕШ ЋИРИЛИЦОМ СИ ДУБОКО ЗАГАЗИО У СЕКТУ ПА СЕ ПРАВДАШ ЋИРИЛИЦОМ. НЕМА СЕ КОМЕ ВИШЕ ВЕРОВАТИ, АЛИ СИГУРАН САМ ДА ЈЕ ТАЈ тзв. ПОП.ПОЗПИСАО НАПИСАНИ ЗАХТЈЕВ У МУПУ. УСПЈДЛО СЕ РАЗБИТИ И ЦРКВУ ЗАХВАЉУЈУЋИ ТЕФЕРИЧУ ИРИНЕЈА, ГРИГОРИЈА И ОДЛАСКОМ БИСЕРКЕ У ДИЗЕЛДОРФ КОД ГРИГОРИЈА.

Name

Правда за Давида

09.06.2019 17:23

Тако велики страх ,па ви бандо умирете од страха,јер видите да су људи упорни и не дозвољавају да развучете истрагу убиства рачунајући на заборав,што је опробано милион пута .Јел то сада сваком јасно.Страх вас је слудио и замрзнуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАРКО

09.06.2019 19:11

Нек Јефрем оде Милораду на ноге по мишљење а други градаини су небитни! ЦРКВЕНА МАФИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

09.06.2019 19:13

ОВИМ ГРАДОМ И РС УПРАВЉАЈУ НАЈВЕЋИ СЕЉАЦИ,морамо признати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.06.2019 06:27

Како радили тако им Бог помогао. Дали ови мисле да би се и њима могло десити као Давору. Земљо отвори се да негледамо ово зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.06.2019 23:55

Сваком злу додје крај, тако да кад-тад доцице крај овом накарадном резиму.