СП: Јапан на видику, формалност за Србију!

После +14 из Зрењанина, изабранице Љубомира Обрадовића безбрижне пред реванш у Лубину.

Остали спортови 06.06.2019 | 15:41
СП: Јапан на видику, формалност за Србију!
Рапсодија српских рукометашица у првом мечу баража за Светско првенство у Јапану. После +14 (33:19) из Зрењанина против Пољске реванш у Лубину требало би да буде само формалност за изабранице селектора Љубомира Обрадовића.

Не игра Србија у најјачем саставу. Повређене су најискусније наше рукометашице Андреа Лекић, Драгана Цвијић и Катарина Томашевић, али и без њих наша репрезентације је показала квалитет. Континуитет рада са искусним стручњаком Обрадовићем даје резултате. Пласман на планетарни шампионат је реалност, а самим тим тиња и нада за Олимпијске игре у Токију наредне године.

Од капитена Катарине Крпеж Шлезак очекују се голови са позиције десног крила.

"Потрудићемо се да поновимо ниво игре из прве утакмице пред нашом публиком. Све је ово припрема и за оно што нам следи. Имамо одличну атмосферу у тиму, а то се најбоље пренело на терен у Зрењанину где смо одиграле један фантастичан меч. Желимо да наставимо тим путем. Сигурна сам да ће бити једна тешка утакмица пред пољском публиком, али верујем у нас и нашу игру. Желимо да ставимо тачку на ову сезону победом“, рекла је Крпеж Шлезак за сајт Рукометног савеза Србије.

Пољакиње предводи искусна Каролина Кудлач Глоц од које прети највећа опасност. Србија је осим победе у Зрењанину прошле недеље била боља од Пољакиње и почетком године на Европском првенству у Француској са 33:26. Пласман на СП се не доводи у питање, али би било лепо да се победом овери шампионат и потврди тренд успона женске репрезентације Србије.

У осталим сусретима не би требало да буде драме. Швеђанке, Шпанкиње и Словенке су близу пласмана на СП после победа у првим сусретима.

Пласман на Светско првенство у Јапану које је на програму од 30. новембра до 15. децембра ове године обезбедили су полуфиналисти Европског првенства, шампион Француска, Русија, Холандија и Румунија.

БАРАЖ ЗА СП (Ж) – РЕВАНШ МЕЧЕВИ:

Среда

Мађарска – Аустрија 28:19 (16:10) /први меч: 41:23/
Швајцарска – Данска 14:26 (5:12) /пврви меч: 22:35/
Немачка – Хрватска 25:21 (13:9) /први меч: 24:24/
Норвешка – Белорусија 31:28 (21:11) /први меч: 34:21/
Црна Гора – Чешка 25:23 (12:11) /први меч: 24:26/

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар