SP: Japan na vidiku, formalnost za Srbiju!

Posle +14 iz Zrenjanina, izabranice Ljubomira Obradovića bezbrižne pred revanš u Lubinu.

Ostali sportovi 06.06.2019 | 15:41
SP: Japan na vidiku, formalnost za Srbiju!
Rapsodija srpskih rukometašica u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Japanu. Posle +14 (33:19) iz Zrenjanina protiv Poljske revanš u Lubinu trebalo bi da bude samo formalnost za izabranice selektora Ljubomira Obradovića.

Ne igra Srbija u najjačem sastavu. Povređene su najiskusnije naše rukometašice Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Katarina Tomašević, ali i bez njih naša reprezentacije je pokazala kvalitet. Kontinuitet rada sa iskusnim stručnjakom Obradovićem daje rezultate. Plasman na planetarni šampionat je realnost, a samim tim tinja i nada za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Od kapitena Katarine Krpež Šlezak očekuju se golovi sa pozicije desnog krila.

"Potrudićemo se da ponovimo nivo igre iz prve utakmice pred našom publikom. Sve je ovo priprema i za ono što nam sledi. Imamo odličnu atmosferu u timu, a to se najbolje prenelo na teren u Zrenjaninu gde smo odigrale jedan fantastičan meč. Želimo da nastavimo tim putem. Sigurna sam da će biti jedna teška utakmica pred poljskom publikom, ali verujem u nas i našu igru. Želimo da stavimo tačku na ovu sezonu pobedom“, rekla je Krpež Šlezak za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Poljakinje predvodi iskusna Karolina Kudlač Gloc od koje preti najveća opasnost. Srbija je osim pobede u Zrenjaninu prošle nedelje bila bolja od Poljakinje i početkom godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj sa 33:26. Plasman na SP se ne dovodi u pitanje, ali bi bilo lepo da se pobedom overi šampionat i potvrdi trend uspona ženske reprezentacije Srbije.

U ostalim susretima ne bi trebalo da bude drame. Šveđanke, Špankinje i Slovenke su blizu plasmana na SP posle pobeda u prvim susretima.

Plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu koje je na programu od 30. novembra do 15. decembra ove godine obezbedili su polufinalisti Evropskog prvenstva, šampion Francuska, Rusija, Holandija i Rumunija.

BARAŽ ZA SP (Ž) – REVANŠ MEČEVI:

Sreda

Mađarska – Austrija 28:19 (16:10) /prvi meč: 41:23/
Švajcarska – Danska 14:26 (5:12) /pvrvi meč: 22:35/
Nemačka – Hrvatska 25:21 (13:9) /prvi meč: 24:24/
Norveška – Belorusija 31:28 (21:11) /prvi meč: 34:21/
Crna Gora – Češka 25:23 (12:11) /prvi meč: 24:26/

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar