Албанија: Прљави послови премијера

Албанија је главни пункт за наркотике у Европи и новац стечен трговином дрогом влада том земљом, оцјењује немачки дневник Билд, указујући на аудио-снимке на којима мафија врбује гласаче за странку албанског премијера Едија Раме.

Регион 05.06.2019 | 21:26
Албанија: Прљави послови премијера
Високотиражни њемачки лист истиче да је од доласка Раме на власт узгој марихуане проширен на цијелу земљу, и поред шверца наркотика, представља најважнију привредну грану Албаније.

Билд је објавио да посједује аудио-снимке телефонских разговора који доказују да је прије парламентарних избора 2017. један познати нарко-бос куповао гласове за Рамину Социјалистичку партију. Он се такође, тврди дневник, побринуо да одређени политичари уђу у скупштину, а политика му се реваншира накнадно.

Аудио-снимци су дио истраге коју је покренула албанска полиција у Случају 339/1 и нису доступни јавности, а дијелови нису смјели ни да се нађу у писаним документима, наводи Билд, који је објавио шест аудио-снимака.

Лист наводи да службеници који раде на овом и сличним случајевима не смију да говоре или су побјегли у иностранство и да се читав случај покушава прикрити.

Њему се залагање за политичку партију Раме исплатило, јер пар мјесеци након гласања он и други чланови нарко-клана су ухапшени, а само он је пуштен на слободу, наводно зато што има депресију и не може да буде притваран. 

Рама, наравно, демантује оптужбе и себе види као жртву “намјештаљке”, али како констатује Билд, снимке које је управо албанска полиција направила не може нико уклонити.

(Тањуг/змб/дар)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Албанија

05.06.2019 20:48

Албанија је европски меxсико. То је вец давно познато али то су миљеници америке.Јер американци неволе домацинске дрзаве него само оне гдје се лови у мутном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

05.06.2019 22:34

Врана врани не вади очи такође банда банди.

Name

Меxицо

06.06.2019 07:06

Мексико им смета јер им је на вратима а арбанаси ме посто су далеко и поткивају педофиле у Конгресу са позамасним сумама.

ОДГОВОРИТЕ