Хрватска: Филмска потјера за Србином

Држављанину Србије стар 31 годину ухапшен је у ноћи између понедјељка и уторка у Хрватској на аутопуту након двадесетоминутне филмске потјере.

Регион 04.06.2019 | 17:41
Хрватска: Филмска потјера за Србином
Неколико минута прије поноћи полицијски службеници који појачано раде на сузбијању кријумчарења људи, пратили су на аутопуту комби возило загребачких регистрацијских ознака за које су сумњали да се користи за почињење кривичног дјела кријумчарење људи, јавио је МУП Хрватске, пише загребачки "Јутарњи лист"..

Премда су му звучним и свјетлосним знаковима давали до знања да се заустави, возач се оглушио на упозорења, нагло повећао брзину и наставио да бјежи аутопутем у смјеру ка Загребу. У неколико наврата покушао је да изгура полицијско возило с пута, додаје се.

Полиција је кренула у потјеру, али возач није одустајао већ је јурио у правцу Загреба. Како би га зауставили прије уласка у град, на наплатним кућицама Лучко поставили су полицијске блокаде возилима.

Након двадесет минута потјере, доласком до Лучког возач комбија се није зауставио, већ је прво комбијем пробио рампу, па се у пуној брзини забио у два полицијска возила што га је онемогућило да бјежи.

"Уз употребу тјелесне снаге и средстава за везивање, возач је ухапшен и утврђено је да се ради о 31-годишњем држављанину Србије. Прегледом товарног простора комбија полицијски службеници пронашли су 33 особе, највјероватније незаконите мигранте, који нису повређени. Доведени су у службене просторије на криминалистичко истраживање како би се утврдио њихов идентитет и статус њиховог боравка у Републици Хрватској", објавио је МУП.



Возачу је пружена љекарска помоћ у КБЦ Загреб гдје је утврђено да је током пробијања блокаде тешко повријеђен.

Над њим ће се спровести криминалистичко истраживање због сумње да је починио кривично дјело противзаконито улажење, кретање и боравак у Републици Хрватској или другој чланици ЕУ или потписници Шенгенског споразума.

Током потјере ниједан полицајац није повријеђен, а приликом пробијања блокаде на Лучком, оштећена су два полицијска возила, наводи "Јутарњи".

"Догађаји у којима кријумчари људи директно угрожавају животе полицијских службеника више нису ријеткост јер у својој бескрупулозности и с једним јединим циљем – зараде, не маре нити за животе особа које превозе, као ни за животе полицијских службеника", наглашавају из хрватског МУП-а.

(јутарњи.хр)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Милан Мд

04.06.2019 16:06

Пилећи мозак, бјежи потјери од 20 пол. аута и стотињак полицајаца...и то са комбијем, који дебил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

04.06.2019 16:23

Када те неко гони инстикт ти говори да бјезис.

Name

Које Даје,

04.06.2019 18:45

каква будалетина.

Name

Боки

06.06.2019 11:31

Није то Србин,то је криминалац

Name

Трумп

04.06.2019 16:08

Срби су Европски Меxиканци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.06.2019 20:38

Сада це Пуповац Додик и Вуциц реци да је то напад на Србе од стране устаског резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора

04.06.2019 22:35

Да баш тако.

Name

Нострадамус

05.06.2019 17:14

А наивно је помислити да ће побјећи било ко у таквим околностима.Кад полиција оперативним сазнањима полиција зауставља, и онда као Бранислав Лечић или у улози црни у Сивом Дому може побјећи потјери.Самим тим отјеваћу му једну пјесму.Све што желим у овом тренутку, иди иди из живота мога.Срце ми је изгорело моје ,а душа је остала без свога.Неее нећу плакати,срце ми је пуно радости.Нее нећу плакати, срце ми је пуно радости.Ето вјерујем да му је лакше сада.Поздрав србине

ОДГОВОРИТЕ