Добродошлица уз ''Трамп бебу''

Председник САД Доналд Трамп стиже сутра у посету Великој Британији, где ће га као и прошле године на улицама Лондона дочекати масовни протести.

Свијет 02.06.2019 | 21:50
Добродошлица уз ''Трамп бебу''
Организатори протест су већ припремили огроман балон на надувавање с ликом Трампа као "љутите бебе".

Организатори протеста "Заједно против Трампа" рекли су за Еј-Би-Си Њуз да су за сутра планирани протести код Бакингемске палате, кад Трамп буде присуствовао званичној вечери са краљицом, и у уторак кад буде разговарао са премијерком Терезом Меј.

Очекује се да ће протест испред Бакингемске палате бити мањих размера, док ће протест у уторак на Трафалгар скверу бити много масовнији с обзиром да је преко друштвених мрежа заинтересованост за њега изразило 33.000 људи.

Балон висине шест метара, с ликом америчког председника Доналда Трампа као љутите бебе постао је симбол протеста против председника САД током његове прошлогодишње посете Лондону, наводи Ројтерс.

Организатори су најавили да ће балон "Трамп беба" летети на свим локацијама куда буде пролазио амерички председник пошто су прикупили средства од 38.000.

"Трамп ће дати све од себе да избегне јавност током посете, али лебдећа ''Трамп беба'' ће постати врло јасну поруку солидарности са оним које погађа његова политика достојна презира", рекао је Аџуб Фаражи, један од организатора.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар