Хиљаде људи на протесту у Тирани

Више хиљада присталица албанске опозиције поново је вечерас изашло на улице, захтевајући расписивање ванредних парламентарних избора.

Свијет 02.06.2019 | 21:08
Хиљаде људи на протесту у Тирани
АП констатује да су се присталице опозиције окупиле упркос позивима ЕУ, САД и других западних институција да се ангажују у дијалогу и избегавају насиље.

Присталице опозиције, превођене Демократском партијом, окупиле су се код главне зграде владе, оптужујући премијера Едија Раму за корупцију и повезаност са организованим криминалом.

Они траже да Рама поднесе оставку и да се формира прелазна влада, која ће спровести превремене парламентарне изборе.

Чланови Рамине Социјалистичке партије сматрају да опозиција наноси штету угледу земље у време када лидери ЕУ одлучују да ли да покрену преговоре о пуноправном чланству са Тираном.

МИА је раније данас пренела да је Уједињена албанска опозиција добила дозволу да протестује вечерас само два сата, од 19 до 21 часа, и то само испред зграде албанске владе у Тирану, супротно њиховом захтеву да протести трају до поноћи.

Због протеста опозиције и посете генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који је био у Тирани, у главном граду је повишен степен безбедности.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ц

03.06.2019 03:36

подрска народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.06.2019 06:15

Па и Албанци паметнији од нас !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земља сељака на брдовитом Балкану

03.06.2019 13:10

Сви имају опозицију осим нас.

ОДГОВОРИТЕ