С првим метком 100$ супља нафта

Главни војни саветник духовног лидера Ирана Јахја Рахим Сафави изјавио је да ц́е сукоб Ирана и САД у Персијском заливу довести до раста цијена нафте више од 100 долара за барел.

Свијет 02.06.2019 | 18:12
С првим метком 100$ супља нафта
"Американци одлично знају да се њихове оружане снаге (у региону) налазе у домету ракета Ирана. И све америчке и иностране војно-поморске снаге у Персијском заливу се налазе у домету ракета класе 'земља-море' Корпуса чувара исламске револуције", преноси агенција "Фарс" ријечи Сафавија.

"Први метак који буде испаљен у Персијском заливу подстац́и ц́е раст цијена нафте од преко 100 долара. То ц́е постати неиздржљиво за Америку, Европу и америчке савезнике, као што су Јапан и Јужна Кореја", нагласио је он.

Политичка конфронтација између Ирана и САД довела је до наглог заоштравања ситуације у Персијском заливу након одлуке Вашингтона да пошаље тамо групу ратних бродова на челу са носачем авиона "Абрахам Линколн" као упозорење Техерану. Касније је било објављено да ц́е се тој групи придружити батерија противваздушних ракетних комплекса "Партиот" и војно-транспортни брод "Арлингтон". Како је саопштио Пентагон, овакав корак је "одговор на информације о повец́аној готовости Ирана за извођење офанзивних операција против америчких снага и америчких интереса".

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Из Прикрајка Рује Вире

02.06.2019 18:21

Зато Руси трљају руке на 100 долара за барел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

02.06.2019 18:29

Иран спрема будући Чернобил... немају они појма о нуклеарној физици... то у Церну још нису добро проучили а 100 година се ради на разним пројектима... Иранци немаји појма ко ни руси у то вријеме кад је чернобил у украјини еxплодирао... изгледа да ће се тамо морати интервенисати војно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен Велицанствени

02.06.2019 23:28

Не заборави да ове бројеве сто писес и сат на који гледас све је то досло одатле. Није ни из Америке ни Европе!