Најдосаднија финала Лиге шампиона...

Љупков шах, манчестерско надмудривање Италијана, Зиданов Сан Сиро и ово вечерас! Које је вама најдосадније?

Фудбал 02.06.2019 | 00:10
Најдосаднија финала Лиге шампиона...
"Није ово била најбоља утакмица у историји, нити је добра реклама за енглески фудбал, можда и због услова и околности у којима је одиграна, али Ливерпул се неће због тога насекирати", оценио је легендарни везиста Црвених и Реала Стив Мекманаман одмах после вечерашњег финала.

И заиста, управо окончана утакмица на стадиону Метрополитано није донела спектакуларан фудбал, нити је заличила не неко од претходних добрих финала, а опште мишљење је да је овај окршај Ливерпула и Тотенхема био један од најлошијих дуела за "ушати" трофеј у 21. веку. И није једини јер уназад гледајући у ретровизор било је подједнако лоших ако не и горих финала Лиге шампиона од овог вечерас.

Претходно лоше финале гледали смо вероватно 2016. на Сан Сиру где су Реал и Атлетико Мадрид после 1:1 у 120 минта одлучили о победнику са беле тачке. У регуларнм делу погодили су Рамос у првом, и Караско у другом полувремену, а меч је обележила права туча и осам жутих картона. На крају са беле тачке бољи је био мадридски тим, а Зинедин Зидан је отпочео своју трогодишњу доминацију у овом такмичењу.



Гледајући уназад у овом веку следећу фудбалску успаванку гледали смо 2003. на Олд Трафорду у Манчестеру где су Јувентус и Милан 120 минута мучили лопту. На крају су и они о шампиону Европе одлучили са беле тачке после ужасних 0:0 и тактичких надмудривања Липија и Анћелотија, а овог пута јунак је био Шевченко који је погодио кључни пети једанаестерац за велико славље Росонера.



Иако се није догодило у овом 21. веку многи су склони у оцени и да је и оно финале у Барију између Црвене звезде и Олимпика из 1991. било једно од најгорих, када је победник одлучен такође после 120 продужетака ударцима са беле тачке, а Дарко Панчев голом Олмети донео највећи успех југословенског клупског фудбала. Била је то и шаховска партија и тријумф каријере Љупка Петровића.



Дакле, неизбежно је да имамо и ружних утакмица у финалу, али као што рече Мекманаман, победник се због тога сигурно неће насекирати. И наравно да су ова четири финала одвојена јер се о њима доста више зна него о финалима из 60-их, 70-их и 80-их година прошлог века. 

А шта ви кажете, које је вама било најдосадније?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бет

02.06.2019 07:42

Губис са 1:0 а ти упорно врацас лопту голману ,целу утакмицу.Превисе сумњиво, бице да граде стадион, па затребало. Требало ја да Ајаx игра , то би била текма, певцима забранит дозивотно финале било цега.

ОДГОВОРИТЕ