Najdosadnija finala Lige šampiona...

Ljupkov šah, mančestersko nadmudrivanje Italijana, Zidanov San Siro i ovo večeras! Koje je vama najdosadnije?

Fudbal 02.06.2019 | 00:10
Najdosadnija finala Lige šampiona...
"Nije ovo bila najbolja utakmica u istoriji, niti je dobra reklama za engleski fudbal, možda i zbog uslova i okolnosti u kojima je odigrana, ali Liverpul se neće zbog toga nasekirati", ocenio je legendarni vezista Crvenih i Reala Stiv Mekmanaman odmah posle večerašnjeg finala.

I zaista, upravo okončana utakmica na stadionu Metropolitano nije donela spektakularan fudbal, niti je zaličila ne neko od prethodnih dobrih finala, a opšte mišljenje je da je ovaj okršaj Liverpula i Totenhema bio jedan od najlošijih duela za "ušati" trofej u 21. veku. I nije jedini jer unazad gledajući u retrovizor bilo je podjednako loših ako ne i gorih finala Lige šampiona od ovog večeras.

Prethodno loše finale gledali smo verovatno 2016. na San Siru gde su Real i Atletiko Madrid posle 1:1 u 120 minta odlučili o pobedniku sa bele tačke. U regularnm delu pogodili su Ramos u prvom, i Karasko u drugom poluvremenu, a meč je obeležila prava tuča i osam žutih kartona. Na kraju sa bele tačke bolji je bio madridski tim, a Zinedin Zidan je otpočeo svoju trogodišnju dominaciju u ovom takmičenju.



Gledajući unazad u ovom veku sledeću fudbalsku uspavanku gledali smo 2003. na Old Trafordu u Mančesteru gde su Juventus i Milan 120 minuta mučili loptu. Na kraju su i oni o šampionu Evrope odlučili sa bele tačke posle užasnih 0:0 i taktičkih nadmudrivanja Lipija i Anćelotija, a ovog puta junak je bio Ševčenko koji je pogodio ključni peti jedanaesterac za veliko slavlje Rosonera.



Iako se nije dogodilo u ovom 21. veku mnogi su skloni u oceni i da je i ono finale u Bariju između Crvene zvezde i Olimpika iz 1991. bilo jedno od najgorih, kada je pobednik odlučen takođe posle 120 produžetaka udarcima sa bele tačke, a Darko Pančev golom Olmeti doneo najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala. Bila je to i šahovska partija i trijumf karijere Ljupka Petrovića.



Dakle, neizbežno je da imamo i ružnih utakmica u finalu, ali kao što reče Mekmanaman, pobednik se zbog toga sigurno neće nasekirati. I naravno da su ova četiri finala odvojena jer se o njima dosta više zna nego o finalima iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. 

A šta vi kažete, koje je vama bilo najdosadnije?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bet

02.06.2019 07:42

Gubis sa 1:0 a ti uporno vracas loptu golmanu ,celu utakmicu.Previse sumnjivo, bice da grade stadion, pa zatrebalo. Trebalo ja da Ajax igra , to bi bila tekma, pevcima zabranit dozivotno finale bilo cega.

ODGOVORITE