"Борис ми се свиђа, изванредан је"

Председник САД Доналд Трамп у понедељак стиже у званичну посету Великој Британији, а уочи доласка у Лондон поручио је да би бивши британски министар спољних послова Борис Џонсон био "изванредан" избор за новог лидера Конзервативне партије, односно новог премијера, након оставке Терезе Меј.

Свијет 01.06.2019 | 14:04
"Борис ми се свиђа, изванредан је"
"Мислим да би Борис урадио веома добар посао", рекао је Трамп у интервјуу лондонском таблоиду Сан. Како преноси Би-Би-Си, Трамп је такође рекао да су и други кандидати за новог вођу торијеваца тражили његову подршку.

"Ја бих могао да помогнем било коме", додао је амерички председник.

Би-Би-Си наводи да ће обезбеђивање Трампове посете, током које ће се састати са члановима краљевске породице, укључујући краљицу Елизабету Другу и принца Харија, представљати операцију вредну више милиона долара.

Шеф Беле куће тврди да пажљиво прати надметање за новог лидера конзервативаца које ће одлучити и новог премијера Велике Британије.

"Ја сам, заправо, то веома пажљиво проучавао. Знам разне играче. Али, мислим да би Борис био изванредан. Свиђа ми се. Одувек ми се свиђао. Не знам да ли ће бити изабран, али мислим да је веома добар тип, веома талентована особа", рекао је Трамп.



Трамп је упитан и за критичке коментаре на његов рачун Меган Маркл, Американке која је удајом за британског принца Харија постала војвоткиња од Сасекса. Подсећа се да је уочи америчких председничких избора 2016. године она подржала Трампову ривалку Хилари Клинтон и најављивала да би могла да напусти САД ако Трамп победи.

Након што је саслушао питање новинара Сана, амерички председник је рекао да није знао за те њене коментаре.

"Шта да кажем? Нисам знао да је злолобна", навео је шеф Беле куће.

Без обзира на то, Трамп је оценио да ће она бити "веома добра" америчка принцеза и додао да је "фино" то што је она постала чланица британске краљевске породице.

Војвоткиња од Сасекса, која је почетком маја родила сина Арчија, ипак неће бити присутна током сусрета њеног супруга, принца Харија, са председником САД.



Наводи се да су, као и у случају прошлогодишње Трампове посете Британији, и током ове посете планирају демонстрације против њега. Упркос томе, он је британском листу рекао да је "веома вољен" у Уједињеном Краљевству.

"Не бих рекао да је било који други амерички председник икада био ближи вашој великој земљи", закључио је Трамп.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Серајлија

01.06.2019 13:25

Среце крпа закрпу

ОДГОВОРИТЕ