Гвардиола у Јувентусу?!

У Италији кажу промоција 14. јуна, Шпанци кажу да остаје у Ситију! Противречне инфорнације око састанка у Милану. . .

Фудбал 22.05.2019 | 11:06
Гвардиола у Јувентусу?!
Игранка око Пепа Гвардиоле и Јувентуса се наставља! Првак Италије не одустаје од шпанског стручњака, чини све да га приволи да дође у Торино. Неки кажу – успели су! Пеп узима Стару даму. Други, пак, тврде да од тога нема ништа...

Оно у чему су италијански и шпански новинари сагласни је да је сусрета Пепа Гвардиоле и Фабија Паратићија, директора Јувентуса, заиста било. Оно што их разликује је епилог тог састанка.

Италијански новинар Федерико Ђенарели тврди да су се Јувентус и Гвардиола договорили. Шпански стручњак потписаће уговор на четири године. Његову вест пренели су бројни инострани медији, поготово енглески. И третирају је као поуздану. Чак се зна и када ће бити промоција новог тренера – 14. јуна.

Одговор је потом стигао са Пиринејског полуострва. Новинар радија Онда Серо, Мерио Уерта, тврди да састанак Јувентуса и Гвардиоле није био тако успешан. По његовим информацијама, Пеп се захвалио на понуди, али је одлучио да одржи реч и да остане и наредне сезоне менаџер Манчестер ситија.

Главни разлог због којег је Гвардиола био у Милану, где се срео са Паратићијем, био је неки хуманитарни догађај, па је тај повод искоришћен да се састанак одржи.

Пре само неколико дана Пеп је био врло јасан у разговору са новинарима, чак и фрустриран што га селе у Јувентус, иако он тврди да од тога нема ништа.

„Колико пута морам да поновим да не идем у Јувентус? Имам уговор са Манчестер ситијем на још две године и намеравам да га одрадим до краја. Бићу менаџер Ситија и наредне сезоне“, рекао је тада Гвардиола.

Шта би могло Шпанца да натера да погази ту реч? Евентуално ако сматра или има информације да ће Манчестер сити заиста извисити за Европу наредне сезоне, због кршења правила финансијског фер-плеја. Против Грађана је покренут поступак и западни медији тврде да ствар уопште није безазлена.

Ако је извесно да ће Сити платити „главом“ и остати без Лиге шампиона, то би могло да погура Гвардиолу ка излазним вратима. А, ту га чека Јувентус. И не мрда. И Старој дами је „ушати“ трофеј опсесија, једнако као и Пепу, који га откако је отишао из Барселоне, још није видео. И то му пребацују. И он то зна. И признао је пре неколико дана.

„Знам да ће се моја мисија у Ситију на крају процењивати по томе да ли смо освојили Лигу шампиона или не“, рекао је Гвардиола.

У сваком случају, на Итихаду је направио нешто што нико пре њега није: освојио је сва три домаћа трофеја у сезони. Чак и да сутра заиста оде у Италију, његово име нико из историје енглеског фудбала неће моћи да избрише.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар