Ђого: Многима би боље било да поднесу оставке

- Многима би било боље да поднесу сада оставке него да се доведу у позицију да се у неким зрелим годинама вуку по судовима. То ће кад- тад морати да се деси - казао је декан Економског факултета у Источном Сарајеву Марко Ђого.

Република Српска 29.04.2024 | 07:53
Ђого: Многима би боље било да поднесу оставке

Он је у интервјуу <стронг>Гласу Српске рекао да се за Републику Српску борила једна генерација, али да је однос према истој тој Републици Српској данас поражавајући.

- Многима би било боље да поднесу сада оставке него да се доведу у позицију да се у неким зрелим годинама вуку по судовима. То ће кад- тад морати да се деси - поручио је Ђого.

- Нико није одговарао, али код нас се људи све више уздају у то да закон никада неће заживјети. Код нас имате ситуацију да се медицинским радницима исплаћују нето плате, али без пореза и доприноса. То је драстично кршење закона. Ако ова држава икада заживи, директори свих болница и домова здравља мораће у затвор - казао је Ђого.

Он даље наводи да су у неравноправан положај доведени приватни и јавни сектор, јер у приватним предузећима ако до одређеног датума у мјесецу не уплатите порезе и доприносе долази инспекција, одмах пише драстичне казне.

"За Републику Српску борила се једна генерација, али ово како се ми односимо према њој је поражавајуће, јер та неозбиљност да допустите некоме да исплаћује плату без доприноса је за сјести и плакати". казао је декан Економског факултета у Источном Сарајеву.

(БН) Фото: ГС 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

+

29.04.2024 08:51

Јавашлук од ове Власти. Није тако могло, када је постојала СЛУЖБА ДРУШТВЕНОГ КЊИГОВОДСТВА /СДК/. НИ МИНУТ РОКОВИ СЕ НИСУ КРШИЛИ. Треба ове проклетнике све у затвор. На присилан рад. Они су и нестручни и лакше им је красти, него радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле незамјенљиви

29.04.2024 10:47

држава - то сам у ствари ЈА

Name

Правда

29.04.2024 09:05

Ништа чудно,тако буде кад немаш државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види, види

29.04.2024 09:09

Паметнице моја како обилазиш праве кривце па кажеш тамо неки да поднесу оставке. Не неки него твој омиљени Баја јер ово је његово “историјско” дјело. Тајкуни и љубимци власти и СНСД не морају плаћати доприносе кад су директори него само плату да раја не вице. Приватни који нису у дилу са СНСД ће бити сваки дан контролисани и послана инспекција али зато пинка власти тј.СНСД и ево те дужан пореској ал те нико не дира. И не дужан стотине марака него милионе. А то и ти декан знаш врло добро но не смијес ни ти нити било ко од вас на буџету ријец реци. Тек кад вам престане капљати за лагодан живот чућемо вас глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

29.04.2024 09:35

Хвала богу да има људи који смију проговорити о тим стварима онаквим какве јесу.Похвала за декана,а незнам јел онај предсједник академије и бивши предсједник Р.С. Кузмановић уопште жив,за мене није док се човјек не јавља.Док се академска заједница не пробуди нема ништа од напретка,не мислим на оне са лажним докторатима и магистратима већ на истинске професоре,магистре и докторе који ће лажне одбацити тамо гдје им је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.04.2024 09:44

Слажем се е једино ја сам сигуран да ова држава никада неће заживјети као нормална држава. Баш никад без обзира ко био на власти и ко је буде водио. Једноставно тако је јер код нас политичар на власти и ови око њега су покваренији од јајета мућка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

29.04.2024 10:05

Браво!!! Коначно неко да проговори на ову тему. Још само да дочекамо спровођење у дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

29.04.2024 10:07

Знамо ми то и без тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

29.04.2024 10:22

Браво. Интелектуалци морају и имају обавезу дици глас против ове пропасти предводјене Додиком и СНСД-ом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

29.04.2024 10:56

Они сусе удружили да пљачкају РС ,трајаће и они знају и неће нажалост вјечно, мислим на РС, сам Додик изађе и каже борцима ,ако изађу нећете добити ништа, пензинерима, добићете помоћ али морате гласати за нас а они око њега у смјех а сутра ће можда имати предност а мислим на чланове Снсд ако рат крене а по причи већине људи ,они неће а рата ће бити сигурно, јер се ово неможе другачије ријешити и имали сте синоћ ону смијурију на тв, као дјеца кад се играју у пјеску.сретно свим, треба ће нам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борио

01.05.2024 01:00

Ти се и Ристо, ал га Слоба посла да плива у Дрину брез шлауфа... Онакво спадало од режимског новинара, против братског режима, баш сте ви Босанци млого глупави, овчице јјадне...

ОДГОВОРИТЕ