Gvardiola u Juventusu?!

U Italiji kažu promocija 14. juna, Španci kažu da ostaje u Sitiju! Protivrečne infornacije oko sastanka u Milanu. . .

Fudbal 22.05.2019 | 11:06
Gvardiola u Juventusu?!
Igranka oko Pepa Gvardiole i Juventusa se nastavlja! Prvak Italije ne odustaje od španskog stručnjaka, čini sve da ga privoli da dođe u Torino. Neki kažu – uspeli su! Pep uzima Staru damu. Drugi, pak, tvrde da od toga nema ništa...

Ono u čemu su italijanski i španski novinari saglasni je da je susreta Pepa Gvardiole i Fabija Paratićija, direktora Juventusa, zaista bilo. Ono što ih razlikuje je epilog tog sastanka.

Italijanski novinar Federiko Đenareli tvrdi da su se Juventus i Gvardiola dogovorili. Španski stručnjak potpisaće ugovor na četiri godine. Njegovu vest preneli su brojni inostrani mediji, pogotovo engleski. I tretiraju je kao pouzdanu. Čak se zna i kada će biti promocija novog trenera – 14. juna.

Odgovor je potom stigao sa Pirinejskog poluostrva. Novinar radija Onda Sero, Merio Uerta, tvrdi da sastanak Juventusa i Gvardiole nije bio tako uspešan. Po njegovim informacijama, Pep se zahvalio na ponudi, ali je odlučio da održi reč i da ostane i naredne sezone menadžer Mančester sitija.

Glavni razlog zbog kojeg je Gvardiola bio u Milanu, gde se sreo sa Paratićijem, bio je neki humanitarni događaj, pa je taj povod iskorišćen da se sastanak održi.

Pre samo nekoliko dana Pep je bio vrlo jasan u razgovoru sa novinarima, čak i frustriran što ga sele u Juventus, iako on tvrdi da od toga nema ništa.

„Koliko puta moram da ponovim da ne idem u Juventus? Imam ugovor sa Mančester sitijem na još dve godine i nameravam da ga odradim do kraja. Biću menadžer Sitija i naredne sezone“, rekao je tada Gvardiola.

Šta bi moglo Španca da natera da pogazi tu reč? Eventualno ako smatra ili ima informacije da će Mančester siti zaista izvisiti za Evropu naredne sezone, zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. Protiv Građana je pokrenut postupak i zapadni mediji tvrde da stvar uopšte nije bezazlena.

Ako je izvesno da će Siti platiti „glavom“ i ostati bez Lige šampiona, to bi moglo da pogura Gvardiolu ka izlaznim vratima. A, tu ga čeka Juventus. I ne mrda. I Staroj dami je „ušati“ trofej opsesija, jednako kao i Pepu, koji ga otkako je otišao iz Barselone, još nije video. I to mu prebacuju. I on to zna. I priznao je pre nekoliko dana.

„Znam da će se moja misija u Sitiju na kraju procenjivati po tome da li smo osvojili Ligu šampiona ili ne“, rekao je Gvardiola.

U svakom slučaju, na Itihadu je napravio nešto što niko pre njega nije: osvojio je sva tri domaća trofeja u sezoni. Čak i da sutra zaista ode u Italiju, njegovo ime niko iz istorije engleskog fudbala neće moći da izbriše.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar