Алиби прича? Спалети без задршке по Икардију!

Поражавајуће је да молиш играча да обуче Интеров дрес! “Није он Меси”, додаје Интеров шеф струке!

Фудбал 01.04.2019 | 15:45
Алиби прича? Спалети без задршке по Икардију!
Неко ће рећи да Лучано Спалети – не први пут – тражи алиби после пораза од Лација у директном окршају ривала у трци за Лигу шампиона. Али после свега што је Маури Икарди уз свесрдну помоћ супруге Ванде Наре приредио Интеровим навијачима вероватно је да је Аргентинац ипак заслужио овакве критике. Жестоке, најжешће до сад. Директно из уста шефа струке. Спалети је свом снагом оплео по Мауриту.

“Знам шта је мој посао. Због онога како се понео Мауро мора да остане ван тима, а други нек играју. Свима који желе да виде јасно је како се ситуација одвијала”, почео је Спалети када су га упитали да ли је била грешка оставити доскорашњег капитена на клупи за овако важан меча.

Очигледно је да Спалетији не мисли тако.

“Можда је могао да одигра 20 или 30 минута, можда чак и цело полувреме, али није ствар у томе. Играчи који су у свлачионици морају да играју. Мораш да имаш кредибилитет у екипи. Ја га имам већ 22 године каријере. И сва ова медијација је понижавајућа за Интерове навијаче! Треба да молимо некога само да би обукао  дрес? То је понижавајуће”, грмео је Спалети мислећи на покушаје директора Бепеа Мароте да на што безболнији начин изглади односе тренера и најбољег играча.

Таман кад се учнинило да је искус вук успео…

“Шта треба да радим, да пошаљем мејлове на адрес 20 адвоката и да их питам да ли смем да га зовем?”, бесан је Спалети, иако оставља могућност да се Икарди врати у тим ако се буде понашао као професионалац.

Додуше, ту је отприлике рекао и да се Икарди тако и понашао у последње време – а подсетимо да је Маурито протекле недеље тренирао са екипом после месец и под аа изгнанства – што наводи на закљућак да је Спалети просто тражио изговор за лошу игру екипе против Лација? Или је само био превише нервозан да би дипломатски одговарао на питања о играчу који га је – и то је један од углова гледања – издао у тренуцима кад се сезона ломи.

“Људи причају да смо изгубили због Икардија. Па Интер годинама није играо Лигу шампиона, а он је све време био ту. Са њим смо губили и горе утакмице. Уз све дужно поштовање, Меси прави разлику на терену, не Икарди”, као из топа је говорио Спалети.

Још пре њега заустио је и Бепе Марота уставши у одбрану шефа струке.

“Спалети је само штитио клуб”.

Подсетимо, један од Икардијевих авоката Николети јуче је, након што се сазнало да га Спалети неће уврстити на списак играча који конкуришу за Лацио, кратко рекао да га нико није обавестио о томе. Вероватно је на то мислио Спалети кад је говорио о мејловима и адвокатима. Мората је био умеренији.

“Не може он да очекује да сазна ко ће бити у тиму пре осталих играча, није ово фантази фудбал”, каже Марота уз уверавања да је ситуација већ решена и да је само питање тренутка кад ће Спалети вратити Аргентинца у тим.

Тек после Марота прозборио је Спалети… И више не изгледа да је помирење тако близу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар