Alibi priča? Spaleti bez zadrške po Ikardiju!

Poražavajuće je da moliš igrača da obuče Interov dres! “Nije on Mesi”, dodaje Interov šef struke!

Fudbal 01.04.2019 | 15:45
Alibi priča? Spaleti bez zadrške po Ikardiju!
Neko će reći da Lučano Spaleti – ne prvi put – traži alibi posle poraza od Lacija u direktnom okršaju rivala u trci za Ligu šampiona. Ali posle svega što je Mauri Ikardi uz svesrdnu pomoć supruge Vande Nare priredio Interovim navijačima verovatno je da je Argentinac ipak zaslužio ovakve kritike. Žestoke, najžešće do sad. Direktno iz usta šefa struke. Spaleti je svom snagom opleo po Mauritu.

“Znam šta je moj posao. Zbog onoga kako se poneo Mauro mora da ostane van tima, a drugi nek igraju. Svima koji žele da vide jasno je kako se situacija odvijala”, počeo je Spaleti kada su ga upitali da li je bila greška ostaviti doskorašnjeg kapitena na klupi za ovako važan meča.

Očigledno je da Spaletiji ne misli tako.

“Možda je mogao da odigra 20 ili 30 minuta, možda čak i celo poluvreme, ali nije stvar u tome. Igrači koji su u svlačionici moraju da igraju. Moraš da imaš kredibilitet u ekipi. Ja ga imam već 22 godine karijere. I sva ova medijacija je ponižavajuća za Interove navijače! Treba da molimo nekoga samo da bi obukao  dres? To je ponižavajuće”, grmeo je Spaleti misleći na pokušaje direktora Bepea Marote da na što bezbolniji način izgladi odnose trenera i najboljeg igrača.

Taman kad se učninilo da je iskus vuk uspeo…

“Šta treba da radim, da pošaljem mejlove na adres 20 advokata i da ih pitam da li smem da ga zovem?”, besan je Spaleti, iako ostavlja mogućnost da se Ikardi vrati u tim ako se bude ponašao kao profesionalac.

Doduše, tu je otprilike rekao i da se Ikardi tako i ponašao u poslednje vreme – a podsetimo da je Maurito protekle nedelje trenirao sa ekipom posle mesec i pod aa izgnanstva – što navodi na zakljućak da je Spaleti prosto tražio izgovor za lošu igru ekipe protiv Lacija? Ili je samo bio previše nervozan da bi diplomatski odgovarao na pitanja o igraču koji ga je – i to je jedan od uglova gledanja – izdao u trenucima kad se sezona lomi.

“Ljudi pričaju da smo izgubili zbog Ikardija. Pa Inter godinama nije igrao Ligu šampiona, a on je sve vreme bio tu. Sa njim smo gubili i gore utakmice. Uz sve dužno poštovanje, Mesi pravi razliku na terenu, ne Ikardi”, kao iz topa je govorio Spaleti.

Još pre njega zaustio je i Bepe Marota ustavši u odbranu šefa struke.

“Spaleti je samo štitio klub”.

Podsetimo, jedan od Ikardijevih avokata Nikoleti juče je, nakon što se saznalo da ga Spaleti neće uvrstiti na spisak igrača koji konkurišu za Lacio, kratko rekao da ga niko nije obavestio o tome. Verovatno je na to mislio Spaleti kad je govorio o mejlovima i advokatima. Morata je bio umereniji.

“Ne može on da očekuje da sazna ko će biti u timu pre ostalih igrača, nije ovo fantazi fudbal”, kaže Marota uz uveravanja da je situacija već rešena i da je samo pitanje trenutka kad će Spaleti vratiti Argentinca u tim.

Tek posle Marota prozborio je Spaleti… I više ne izgleda da je pomirenje tako blizu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar