Бајерн узео Атлетику и тренера!

Оскар Фернандез у Минхену са задатком да утиче на брже прилагођавање Лукаса Ернандеза.

Фудбал 01.04.2019 | 18:00
Бајерн узео Атлетику и тренера!
Мора да се зна ко је ко у светком фудбалу. Иако је Атлетико актуелни власник пехара Лиге Европе, иако иМа два учешћа у финалима Лиге шампиона у последњих пет година, ипак га Бајерн из Минхена „шије“ по много чему, а величину и моћ је доказао тако што му је после играча узео и – тренера.

Само два дана пошто су исплатили 80.000.000 евра на ослобађајућу клаузулу Лукаса Ернандеза, Баварци су решили да са стадиона „Ванда Метрполитано“ доведу и статега. Реч је о Оскару Фернандезу, који је минуле четири сезоне тренирао подмладак Атлетика и важи за једног од цењених стручњака у Шпанији кад је у питању развој младих играча. Никад није био у првом тиму код Дијега Симеонеа, јер за то није било потребе, али далеко од тога да није цењен.

Уосталом, Лукас Ернандез се развио и под његовом палицом, а колико Бајерн брине о сваком детаљу сведочи информација да је довео и тренера који би у почетку требало да брине како да се нови леви бек што лакше прилагоди захтевима на Алијанц арени. Почев од игре, преко комуникације, стила живота у Немачкој...

Француски дефанзивац ће у почетку имати снажан ослонац баш у Фернандезу, који је својевремено тренирао и млађе категорије Валенсије, а радио је и у Грчкој и у Катару.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар