Bajern uzeo Atletiku i trenera!

Oskar Fernandez u Minhenu sa zadatkom da utiče na brže prilagođavanje Lukasa Ernandeza.

Fudbal 01.04.2019 | 18:00
Bajern uzeo Atletiku i trenera!
Mora da se zna ko je ko u svetkom fudbalu. Iako je Atletiko aktuelni vlasnik pehara Lige Evrope, iako iMa dva učešća u finalima Lige šampiona u poslednjih pet godina, ipak ga Bajern iz Minhena „šije“ po mnogo čemu, a veličinu i moć je dokazao tako što mu je posle igrača uzeo i – trenera.

Samo dva dana pošto su isplatili 80.000.000 evra na oslobađajuću klauzulu Lukasa Ernandeza, Bavarci su rešili da sa stadiona „Vanda Metrpolitano“ dovedu i statega. Reč je o Oskaru Fernandezu, koji je minule četiri sezone trenirao podmladak Atletika i važi za jednog od cenjenih stručnjaka u Španiji kad je u pitanju razvoj mladih igrača. Nikad nije bio u prvom timu kod Dijega Simeonea, jer za to nije bilo potrebe, ali daleko od toga da nije cenjen.

Uostalom, Lukas Ernandez se razvio i pod njegovom palicom, a koliko Bajern brine o svakom detalju svedoči informacija da je doveo i trenera koji bi u početku trebalo da brine kako da se novi levi bek što lakše prilagodi zahtevima na Alijanc areni. Počev od igre, preko komunikacije, stila života u Nemačkoj...

Francuski defanzivac će u početku imati snažan oslonac baš u Fernandezu, koji je svojevremeno trenirao i mlađe kategorije Valensije, a radio je i u Grčkoj i u Kataru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar