Навијачи Интера осуђени на затвор!

Донете пресуде због нереда у којима је убијен навијач Наполија.

Фудбал 21.03.2019 | 16:15
Навијачи Интера осуђени на затвор!
Хаос који је крајем децембра избио на стадиону Сан Сиро, уочи утакмице Интер - Наполи, био је увод у трагичне вести из Милана,

У великом сукобу, један навијач је убијен, а сукоба је било на све стране.

Ове среде, суд у Милану је донео пресуде и осудио шесторицу навијача фудбалског клуба Интер на затворске казне због учешћа у нередима и тучи са присталицама Наполија у којима је погинуо један навијач.

Казне се крећу од 22 до 44 месеца, а један навијач постигао је споразум о признању кривице, након сарадње са властима током истраге о нередима крајем децембра. Истражитељи су навели да је 35-годишњи Данијеле Белардинели погинуо када га је ударио комби или теренско возило током нереда испред стадиона Сан Сиро.

Власти су навеле да су навијачи Интера иницирали сукоб са унапред планираним нападом на најватреније присталице Наполија, који су избегли надзор полиције тако што су дошли мини комбијима.

Неколико навијача Наполија повређено је у сукобима у којима су коришћени ножеви, шипке и остало оружје. У току су истраге како би се утврдио идентитет осталих навијача који су учествовали у тучи, али и идентификовала возила која су користили.

На утакмици 26. децембра навијачи Интера вређали су на расној основи фудбалера Наполија Калидуа Кулибалија и због тога су "неразури" већ одиграли две утакмице пред празним трибинама.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар