Navijači Intera osuđeni na zatvor!

Donete presude zbog nereda u kojima je ubijen navijač Napolija.

Fudbal 21.03.2019 | 16:15
Navijači Intera osuđeni na zatvor!
Haos koji je krajem decembra izbio na stadionu San Siro, uoči utakmice Inter - Napoli, bio je uvod u tragične vesti iz Milana,

U velikom sukobu, jedan navijač je ubijen, a sukoba je bilo na sve strane.

Ove srede, sud u Milanu je doneo presude i osudio šestoricu navijača fudbalskog kluba Inter na zatvorske kazne zbog učešća u neredima i tuči sa pristalicama Napolija u kojima je poginuo jedan navijač.

Kazne se kreću od 22 do 44 meseca, a jedan navijač postigao je sporazum o priznanju krivice, nakon saradnje sa vlastima tokom istrage o neredima krajem decembra. Istražitelji su naveli da je 35-godišnji Danijele Belardineli poginuo kada ga je udario kombi ili terensko vozilo tokom nereda ispred stadiona San Siro.

Vlasti su navele da su navijači Intera inicirali sukob sa unapred planiranim napadom na najvatrenije pristalice Napolija, koji su izbegli nadzor policije tako što su došli mini kombijima.

Nekoliko navijača Napolija povređeno je u sukobima u kojima su korišćeni noževi, šipke i ostalo oružje. U toku su istrage kako bi se utvrdio identitet ostalih navijača koji su učestvovali u tuči, ali i identifikovala vozila koja su koristili.

Na utakmici 26. decembra navijači Intera vređali su na rasnoj osnovi fudbalera Napolija Kalidua Kulibalija i zbog toga su "nerazuri" već odigrali dve utakmice pred praznim tribinama.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar