Словенац, Роглич, освојио 54. издање Тирено-Адријатика!

Примож Роглич, бициклиста Јумбо-Висма екипе, победио је у генералном пласману престижне трке Тирено-Адријатико.

Остали спортови 20.03.2019 | 18:45
Словенац, Роглич, освојио 54. издање Тирено-Адријатика!
Бициклиста из Словеније наставио је са одличном формом, а на 54. издању трке од Тиренског до Јадранског мора славио је испред Британца Адама Јејтса.

Роглич, некадашњи ски скакач, победио је у укупном поретку после велике драме, пошто је на крају имао само секунду боље време од возача Мичелтон-Скота.

Подијум трке комплетирао је Јакоб Фуглсанг са тридесет секунди заостатка, док првих десет чине још Том Думулан, Тибо Пино, Жулијен Алафилип, Вот Полс, Сајмон Кларк, Сам Омен и Руи Кошта. 

Неколико дана пре краја ове завршена је још једна престижна једнонедељна трка Париз-Ница. У трци кроз Француску победник генералног пласман био је талентовани Еган Бернал из Колумбије, који је славио испред сународника Наира Кинтане и Пољака Михала Квјатковског.

Сезона у бициклизму улази у најзанимљивији део сезоне, пошто су крајем марта и у априлу највећи једнодневни класици (Милан-Сан Ремо, Фландрија, Париз-Рубе, златна Амстелова трка, Валонска стрела и Лијеж-Бастон-Лијеж).

Поред једнодвевних класика возиће се и једнонедељне трке попут Вуелта Каталуња и Трка кроз Баскију, док је почетком маја на програму први Гранд тур у сезони Ђиро д'Италија.

Генерални пласман Тирена-Адријатика:

1. Примож Роглич (Јумбо) 25:28:00
2. Адам Јејтс (Мичелтон) 0:01
3. Јаког Фуглсанг (Астана) 0:30
4. Том Думулан (Санвеб) 1:25
5. Тибо Пино (Групама) 2:32

Генерални пласман Париз-Ница:

1. Еган Бернал (Скај) 29:17:02
2. Наиро Кинтана (Мувистар) 0:39
3. Михал Квјатковски (Скај) 1:03
4. Џек Хејг (Мичелтон) 1:21
5. Роман Барде (АГ2Р) 1:45

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар