Slovenac, Roglič, osvojio 54. izdanje Tireno-Adrijatika!

Primož Roglič, biciklista Jumbo-Visma ekipe, pobedio je u generalnom plasmanu prestižne trke Tireno-Adrijatiko.

Ostali sportovi 20.03.2019 | 18:45
Slovenac, Roglič, osvojio 54. izdanje Tireno-Adrijatika!
Biciklista iz Slovenije nastavio je sa odličnom formom, a na 54. izdanju trke od Tirenskog do Jadranskog mora slavio je ispred Britanca Adama Jejtsa.

Roglič, nekadašnji ski skakač, pobedio je u ukupnom poretku posle velike drame, pošto je na kraju imao samo sekundu bolje vreme od vozača Mičelton-Skota.

Podijum trke kompletirao je Jakob Fuglsang sa trideset sekundi zaostatka, dok prvih deset čine još Tom Dumulan, Tibo Pino, Žulijen Alafilip, Vot Pols, Sajmon Klark, Sam Omen i Rui Košta. 

Nekoliko dana pre kraja ove završena je još jedna prestižna jednonedeljna trka Pariz-Nica. U trci kroz Francusku pobednik generalnog plasman bio je talentovani Egan Bernal iz Kolumbije, koji je slavio ispred sunarodnika Naira Kintane i Poljaka Mihala Kvjatkovskog.

Sezona u biciklizmu ulazi u najzanimljiviji deo sezone, pošto su krajem marta i u aprilu najveći jednodnevni klasici (Milan-San Remo, Flandrija, Pariz-Rube, zlatna Amstelova trka, Valonska strela i Lijež-Baston-Lijež).

Pored jednodvevnih klasika voziće se i jednonedeljne trke poput Vuelta Katalunja i Trka kroz Baskiju, dok je početkom maja na programu prvi Grand tur u sezoni Điro d'Italija.

Generalni plasman Tirena-Adrijatika:

1. Primož Roglič (Jumbo) 25:28:00
2. Adam Jejts (Mičelton) 0:01
3. Jakog Fuglsang (Astana) 0:30
4. Tom Dumulan (Sanveb) 1:25
5. Tibo Pino (Grupama) 2:32

Generalni plasman Pariz-Nica:

1. Egan Bernal (Skaj) 29:17:02
2. Nairo Kintana (Muvistar) 0:39
3. Mihal Kvjatkovski (Skaj) 1:03
4. Džek Hejg (Mičelton) 1:21
5. Roman Barde (AG2R) 1:45

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar