Мото ГП: Хладно вријеме у Катару одлаже премијеру?!

Први човек Дорне, Кармело Еспелета, открио је да постоји могућност да старт прве трке сезоне Мото ГП шампионата буде одложена по захтеву возача.

Остали спортови 05.03.2019 | 08:30
Мото ГП: Хладно вријеме у Катару одлаже премијеру?!
Нови члан Репсол Хонде Хорхе Лоренцо био је један од возача који су имали пад у тренутку када се стаза прохладила након невремена које је захватило Катар.

Шпанац је излетео у другој кривини, када је температура стазе била 16 степени Целзијуса. Лоренцо је тада рекао да би тркање у сличним условима било опасно.

"Имао сам велики удес при крају тестирања јер је температура пала. Због тога бих волео да поразговарам са онима који одлучују о распореду јер ако је померимо унапред, трка би била безбеднија за возаче. Надам се да трка може да буде вожена пола сата или сат времена раније, колико год можемо јер уколико не будемо имали среће и деси се да се тркамо по хладном времену биће изузетно опасно", рекао је некадашњи светски шампион Лоренцо.

Према тренутном распореду, трка би била одржана у 20 часова, али возачи захтевају да иста почне од 19, баш као и прошле године, а пре две је мало фалило да трке уопште и не буде због временских непогода.

"Разговарао сам о томе са Хорхеом и другим возачима и проценићемо ситуацију. У овом тренутку ништа није одлучено, али ако је у нашим рукама да побољшамо безбедност возача, урадићемо то. Уколико услови заиста буду опасни, променићемо распоред“, рекао је Еспелета.

Нова сезона Мото ГП шампионата стартоваће десетог марта, на популарној стази "Лосаил" у Катару.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар