ЛШ: Робену се окреће стомак пред Ливерпул!

Мрзим Енфилд роуд! Фудбалер Бајерна има само негативна сећања на дуеле са Ливерпулом.

Фудбал 18.02.2019 | 19:45
ЛШ: Робену се окреће стомак пред Ливерпул!
Када је жреб спојио Бајерн и Ливерпул у осмини финала Лиге шампиона, Арјану Робену се завртело у глави. Желео је било којег другог ривала, само не Црвене са Енфилд роуда. 

Преб окршај са Ливерпулом у уторак увече на Острву, Робен је признао да га хвата мука од помисли да ће поново играти на Енфилду.

"Свако има ривала са којим воли и са којим никако не воли да игра. За мене је стадион Ливерпула највећа ноћна мора. Никако не волим да идем тамо", признао је Робен.

Разлог је врло јасан: док је био играч Челсија, Холанђанин је доживео две елиминације у полуфиналу Лиге шампиона насред Енфилда. Најпре у сезони 2004/05. после 0:0 на Стамборд бриџу, Луис Гарсија је донео победу Ливерпулу у реваншу (1:0) и одвео га у легендарно финале у којем су Црвени на пенале срушили Милан.

Само две године касније - реприза. Поново Челси и Ливерпул у полуфиналу. Плавци су славили 1:0 на  свом стадиону, Ливерпул добио реванш 1:0 и онда пеналима отишао у финале, где је Милан наплатио стари дуг (2:1).

"У то доба Ливерпул је био тим који је био способан да победи сваког у једној или две утакмице. Али, није имао квалитет да се такмичи на дуже стазе, да би могао да се бори за титулу првака Енглеске. Сада је ситуација много другачија, Јирген Клоп је тамо направио одличан посао. Мислим да су на добром путу да после много година чекања најзад освоје титулу у Премијер лиги", истакао је Робен.

УЕФА је за главног судију меча на Енфилду одредила Италијана Ђанлуку Рокија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар