LŠ: Robenu se okreće stomak pred Liverpul!

Mrzim Enfild roud! Fudbaler Bajerna ima samo negativna sećanja na duele sa Liverpulom.

Fudbal 18.02.2019 | 19:45
LŠ: Robenu se okreće stomak pred Liverpul!
Kada je žreb spojio Bajern i Liverpul u osmini finala Lige šampiona, Arjanu Robenu se zavrtelo u glavi. Želeo je bilo kojeg drugog rivala, samo ne Crvene sa Enfild rouda. 

Preb okršaj sa Liverpulom u utorak uveče na Ostrvu, Roben je priznao da ga hvata muka od pomisli da će ponovo igrati na Enfildu.

"Svako ima rivala sa kojim voli i sa kojim nikako ne voli da igra. Za mene je stadion Liverpula najveća noćna mora. Nikako ne volim da idem tamo", priznao je Roben.

Razlog je vrlo jasan: dok je bio igrač Čelsija, Holanđanin je doživeo dve eliminacije u polufinalu Lige šampiona nasred Enfilda. Najpre u sezoni 2004/05. posle 0:0 na Stambord bridžu, Luis Garsija je doneo pobedu Liverpulu u revanšu (1:0) i odveo ga u legendarno finale u kojem su Crveni na penale srušili Milan.

Samo dve godine kasnije - repriza. Ponovo Čelsi i Liverpul u polufinalu. Plavci su slavili 1:0 na  svom stadionu, Liverpul dobio revanš 1:0 i onda penalima otišao u finale, gde je Milan naplatio stari dug (2:1).

"U to doba Liverpul je bio tim koji je bio sposoban da pobedi svakog u jednoj ili dve utakmice. Ali, nije imao kvalitet da se takmiči na duže staze, da bi mogao da se bori za titulu prvaka Engleske. Sada je situacija mnogo drugačija, Jirgen Klop je tamo napravio odličan posao. Mislim da su na dobrom putu da posle mnogo godina čekanja najzad osvoje titulu u Premijer ligi", istakao je Roben.

UEFA je za glavnog sudiju meča na Enfildu odredila Italijana Đanluku Rokija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar