Како ли се осјећа човјек који између Клинсмана и Клопа...?!

. . . изабере - Клинсмана?! И уопште није важно што је прошло десет година од те "чувене" одлуке. . .

Фудбал 18.02.2019 | 19:00
Како ли се осјећа човјек који између Клинсмана и Клопа...?!
На презентацији пројекта нове мултифункционалне дворане у Минхену, први човек Бајерна Ули Хенесговорио је о многим темама, дотакавши се између осталог предстојећег двомеча у Лиги Европе против Ливерпула и старог знанца - Јиргена Клопа. 

Занимљив одговор Хенес је дао на питање новинара да ли постоји могућност да некада, у будућности,Клоп седне на клупу Бајерна, што је тиха жеља навијача баварског гиганта...

"Не можемо на тај начин да мислимо данас. Ми имамо тренера с којим смо врло задовољни. Нико Ковач добро ради и развија тим како треба", казао је Хенес пре него што је подсетио јавност на једну давну епизоду са харизматичним стручњаком. "Пре неколико година ми смо имали договор са Клопом, да дође у Бајерн. Тада је био тренер Мајнца. Онда је дошло до преокрета и узели смо Јиргена Клинсмана". 

О томе какву су грешку направили Баварци најбоље ће податак да је Клинсман напустио Алијанц арену већ априла 2009, док је Јирген Клоп водио Борусију из Дортмунда све до 2015. и за седам година узео две титуле, један ФФБ куп, три Суперкупа Немачке, играо финале Лиге шампиона... И што је најважније - вратио Милионере на европску мапу, учинивши их важним судеоником еврокупова.

О тешком поразу Борусије у Лондону Хенес није желео да говори...

"Људи из Дортмунда били су довољно паметни да нису коментарисали када је нама ишло лоше. Нису помињали Бајерн. Зато сада ја не желим да говорим о њима. Мислим да тако треба да буде и у будућности".

За прву нокаут фазу Лиге шампиона карактеристично то што се у у три двомеча састају Немци и Енглези... 

"Шармантно. Баш шармантно... Видећемо где се налазимо у односу на Премијер лигу, где је немачки фудбал тренутно", поручио је уз осмех Ули Хенес, један од најпознатијих конзервативаца европског фудбала који врло често у интервјуима уме да пецне највеће клубове - пре свега ПСЖ и Енглезе - због сулудог трошења новца на појачања. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар