Kako li se osjeća čovjek koji između Klinsmana i Klopa...?!

. . . izabere - Klinsmana?! I uopšte nije važno što je prošlo deset godina od te "čuvene" odluke. . .

Fudbal 18.02.2019 | 19:00
Kako li se osjeća čovjek koji između Klinsmana i Klopa...?!
Na prezentaciji projekta nove multifunkcionalne dvorane u Minhenu, prvi čovek Bajerna Uli Henesgovorio je o mnogim temama, dotakavši se između ostalog predstojećeg dvomeča u Ligi Evrope protiv Liverpula i starog znanca - Jirgena Klopa. 

Zanimljiv odgovor Henes je dao na pitanje novinara da li postoji mogućnost da nekada, u budućnosti,Klop sedne na klupu Bajerna, što je tiha želja navijača bavarskog giganta...

"Ne možemo na taj način da mislimo danas. Mi imamo trenera s kojim smo vrlo zadovoljni. Niko Kovač dobro radi i razvija tim kako treba", kazao je Henes pre nego što je podsetio javnost na jednu davnu epizodu sa harizmatičnim stručnjakom. "Pre nekoliko godina mi smo imali dogovor sa Klopom, da dođe u Bajern. Tada je bio trener Majnca. Onda je došlo do preokreta i uzeli smo Jirgena Klinsmana". 

O tome kakvu su grešku napravili Bavarci najbolje će podatak da je Klinsman napustio Alijanc arenu već aprila 2009, dok je Jirgen Klop vodio Borusiju iz Dortmunda sve do 2015. i za sedam godina uzeo dve titule, jedan FFB kup, tri Superkupa Nemačke, igrao finale Lige šampiona... I što je najvažnije - vratio Milionere na evropsku mapu, učinivši ih važnim sudeonikom evrokupova.

O teškom porazu Borusije u Londonu Henes nije želeo da govori...

"Ljudi iz Dortmunda bili su dovoljno pametni da nisu komentarisali kada je nama išlo loše. Nisu pominjali Bajern. Zato sada ja ne želim da govorim o njima. Mislim da tako treba da bude i u budućnosti".

Za prvu nokaut fazu Lige šampiona karakteristično to što se u u tri dvomeča sastaju Nemci i Englezi... 

"Šarmantno. Baš šarmantno... Videćemo gde se nalazimo u odnosu na Premijer ligu, gde je nemački fudbal trenutno", poručio je uz osmeh Uli Henes, jedan od najpoznatijih konzervativaca evropskog fudbala koji vrlo često u intervjuima ume da pecne najveće klubove - pre svega PSŽ i Engleze - zbog suludog trošenja novca na pojačanja. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar