Ф1: Да ли сте чули за Спортпеса Рацинг Поинт?

Још један Ф1 тим променио име!

Остали спортови 18.02.2019 | 19:30
Ф1: Да ли сте чули за Спортпеса Рацинг Поинт?
Популарни розе болиди Формуле 1, који су претходних сезона возили под именом Форце Индиа, ове године ће се такмичити као Спортпеса Рацинг Поинт Ф1 тим.

Екипа је имала проблематичне прошле сезоне, када је половином шампионата екипу купио конзорцијум Рацинг Поинт УК, али се до краја такмичила под именом Форце Индиа. Из новог-старог тима, чије је средиште на легендарном Силверстону, поручују да су "спремни за нови почетак".

Серђу Перезу, који је део екипе од 2014, ове године се придружио Ленс Строл. Овај канадско-белгијски возач је дошао из Вилијамса, а његов отац, Лоренс Строл се налази на челу конзорцијум који је купио екипу.

Осим розе, болиди су добили и металик плаву боју главног спонзора, што ће свакако допринети бољој препознатиљивости на "терену".

Ова екипа је од 1991. када се први појавила у Формули 1, променила неколико имена. Почела је као Јордан Гранд Приx тим, под управом харизмаричног Едија Џордана, чији је највећи успех било освајање трећег места у шампионату 1999.

Под именом Мидланд Ф1 Рацинг такмичила се 2006, а годину дана касније је променила име у Спyкер Ф1.

Већ наредне су је купили индијски бизнисмен Виџаја Малија и Холанђанин Михел Мол, тадашњи директор Спyкер Ф1 тима и тим мење има у Форце Индиа Ф1 тим.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар