Линдзи Вон се опростила од скијања!

Последње трке возиће 19. фебруара у шведском Ореу! Линдзи Вон: Тело ми ВРИШТИ - КРАЈ! Није се предомислила. Сјајна Американка, једна од најбољих скијашица свих времена, на крају овог месеца дефинитивно одлази "у пензију": "Моје тело ВРИШТИ - стани, молим те".

Остали спортови 03.02.2019 | 22:45
Линдзи Вон се опростила од скијања!
Једна од најбољих, ако не и најбоља скијашица свих времена, Линдзи Вон ипак је одлучила да подвуче црту и заврши заиста невероватну каријеру. Разлог за то су, наравно повреде, конкретно тешко оштећени лигаменти колена који су је више пута заустављали.

"Протекле две седмице су биле једне од најизазовнијих и најемотивнијих у мом животу! Борим се са реалношћу између тога шта ми тело каже, против мог срца и ума који сматрају да могу даље", искрена је 34-годишњакиња, "Несрећна реалност је да мој ум и моје тело нису на истој страници. Након многих непроспаваних ноћи прихватила сам да не могу да наставим да  скијањем! Моје последње трке ће бити спустии  супервелеслалом у шведском Ореу 19. фебруара. Моје тело је сломљено од многих повреда, непоправљиво је и не дозвољава ми да одвезем последњу сезону онако како сам сањала. Моје тело виче СТОП и време је да га послушам".

Вонова је имала прегршт повреда током звездане каријере, али је само десно колено оперисала у четири наврата, а кидала је укрштене лигаменте и на левом. Американка је желела да јој ово буде последња такмичарска година, али ју је, као што је и објаснила њено повређено тело спречило у томе, а притом пати и од артритиса.  У плану јој је било да стигне или чак престигне рекорд легендарног Швеђанина Ингемара Стенмарка, победника на 86 трка Светског купа, али је остала "кратка" за четири тријумфа.

Олимпијска шампионка Линдзи Вон потврдила је на свом Инстаграм профилу да, једноставно, више не може.

Американка, која ће у октобру напунити 35 година, више не може да издржи напоре које изискује тежак спорт какво је скијање.

Одлуку о крају каријере она је најавила и објавила крајем прошле године, а данас је запечатила. Планирала је да се повуче у децембру ове године, али је саопштила да њено тело више не може да издржи, односно да је бол у оба колена несносан.

"Упркос разним терапијама, свесна сам да не могу да се вратим на стазу у оном стању у каквом сам некада била. Моје тело је оштећено толико да више не може да се 'поправи' и не допушта ми да имам завршну сезону у каријери какву бих желела. Моје тело вришти: 'СТОП' и време је да га послушам", написала је Вон на свом Инстаграм профилу.

Планира да се такмичи на светском шампионату у Шведској у дисцплинама спусти и Супер-џи (супер Г) које ће бити одржано наредне недеље.

У каријери је остварила 82 победе у светском купу, освајала је 20 титула у Светском купу, три олимпијске медаље, седам медаља на светским првенствима. Истина, једино што ће јој остатти недостижно јесте рекорд Ингемара Стенмарка, легендарног Швеђанина који је остварио 85 победе у светском купу.

Вон, која је дебитовала у Светском купу када јој је било 16 година, каже да одлази без кајања за било чиме.

"Остварила сам оно што ниједна жена у историји скијања није урадила и на то ћу увек бити поносна".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар