Lindzi Von se oprostila od skijanja!

Poslednje trke voziće 19. februara u švedskom Oreu! Lindzi Von: Telo mi VRIŠTI - KRAJ! Nije se predomislila. Sjajna Amerikanka, jedna od najboljih skijašica svih vremena, na kraju ovog meseca definitivno odlazi "u penziju": "Moje telo VRIŠTI - stani, molim te".

Ostali sportovi 03.02.2019 | 22:45
Lindzi Von se oprostila od skijanja!
Jedna od najboljih, ako ne i najbolja skijašica svih vremena, Lindzi Von ipak je odlučila da podvuče crtu i završi zaista neverovatnu karijeru. Razlog za to su, naravno povrede, konkretno teško oštećeni ligamenti kolena koji su je više puta zaustavljali.

"Protekle dve sedmice su bile jedne od najizazovnijih i najemotivnijih u mom životu! Borim se sa realnošću između toga šta mi telo kaže, protiv mog srca i uma koji smatraju da mogu dalje", iskrena je 34-godišnjakinja, "Nesrećna realnost je da moj um i moje telo nisu na istoj stranici. Nakon mnogih neprospavanih noći prihvatila sam da ne mogu da nastavim da  skijanjem! Moje poslednje trke će biti spustii  superveleslalom u švedskom Oreu 19. februara. Moje telo je slomljeno od mnogih povreda, nepopravljivo je i ne dozvoljava mi da odvezem poslednju sezonu onako kako sam sanjala. Moje telo viče STOP i vreme je da ga poslušam".

Vonova je imala pregršt povreda tokom zvezdane karijere, ali je samo desno koleno operisala u četiri navrata, a kidala je ukrštene ligamente i na levom. Amerikanka je želela da joj ovo bude poslednja takmičarska godina, ali ju je, kao što je i objasnila njeno povređeno telo sprečilo u tome, a pritom pati i od artritisa.  U planu joj je bilo da stigne ili čak prestigne rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, pobednika na 86 trka Svetskog kupa, ali je ostala "kratka" za četiri trijumfa.

Olimpijska šampionka Lindzi Von potvrdila je na svom Instagram profilu da, jednostavno, više ne može.

Amerikanka, koja će u oktobru napuniti 35 godina, više ne može da izdrži napore koje iziskuje težak sport kakvo je skijanje.

Odluku o kraju karijere ona je najavila i objavila krajem prošle godine, a danas je zapečatila. Planirala je da se povuče u decembru ove godine, ali je saopštila da njeno telo više ne može da izdrži, odnosno da je bol u oba kolena nesnosan.

"Uprkos raznim terapijama, svesna sam da ne mogu da se vratim na stazu u onom stanju u kakvom sam nekada bila. Moje telo je oštećeno toliko da više ne može da se 'popravi' i ne dopušta mi da imam završnu sezonu u karijeri kakvu bih želela. Moje telo vrišti: 'STOP' i vreme je da ga poslušam", napisala je Von na svom Instagram profilu.

Planira da se takmiči na svetskom šampionatu u Švedskoj u discplinama spusti i Super-dži (super G) koje će biti održano naredne nedelje.

U karijeri je ostvarila 82 pobede u svetskom kupu, osvajala je 20 titula u Svetskom kupu, tri olimpijske medalje, sedam medalja na svetskim prvenstvima. Istina, jedino što će joj ostatti nedostižno jeste rekord Ingemara Stenmarka, legendarnog Šveđanina koji je ostvario 85 pobede u svetskom kupu.

Von, koja je debitovala u Svetskom kupu kada joj je bilo 16 godina, kaže da odlazi bez kajanja za bilo čime.

"Ostvarila sam ono što nijedna žena u istoriji skijanja nije uradila i na to ću uvek biti ponosna".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar