ФРА: Лил чува друго мјесто!

Амијен место изнад зоне испадања.  Фудбалери Лила победили су Амијен са 2:1 у 21. колу Лиге 1.  Лил на курсу Лиге шампиона упркос промашеном пеналу, Португалци за преокрет.  Прва првенствена победа на стадиону „Пјер Моро“ после 27. октобра.

Фудбал 18.01.2019 | 23:09
ФРА: Лил чува друго мјесто!
Домаћи фудбалери наставили су са одличним играма ове сезоне и чврсто држе друго место са 40 освојених бодова - десет мање од ПСЖ, али и три утакмице више.

Лил је до тријумфа дошао головима Леаа у другом минуту надокнаде првог полувремена и Чека у 85. минуту.

Они су до победе дошли преокретом јер су гости водили од петог па до 47. минута. Стрелац за Амијен био је Отеро. 

Амијен је овим поразом задржао 17. место и налазе се једну позицију изнад зоне испадања са бодом више од Дижона. 

У наредном колу Лил гостује Марсеју, док Амијен чека Лион.

Коначно славље на стадиону „Пјер Моро“. Можда вредно и пласмана у Лигу шампиона. Кад се на крају сезоне буде подвлачила црта, делује да ће многи прстом показати на Лилову утакмицу са Амијеном, у којој је састав Кристофа Галтијеа преокретом остао закуцан на другом месту табеле Лиге 1, на добром путу да се пласира у елитни еворпски куп – 2:1.

Пре свега због менталне снаге. Није га поколебао ни рани минус после лоше реакције комплетне дефанзивне линије већ у петом минуту, нити неискоришћен једанаестерац најбољег играча Николе Пепеа, пред крај првог дела. У таквим околностима на провери је била психа домаћина, а показало се да је и она адут у намери да се домогну Лиге шампиона.

Не само она, већ и Португалци. Прво је Рафаел Леао у надокнади првог полувремена показао сналажљивост на петерцу и поготком донео преко потребну сигурност саиграчима, да би његов земљак Мигел АнхелоШека, 13 минута пошто је ушао у игри, главом на центаршут Жеремија Пијеа погодио циљ и обрадовао навијаче на „Мороу“ први пут у првенству још од 27. октобра.

На овај начин Лил је стекао четири бода више од Сент Етјена који у недељу дочекује Лион, што значи да може највише да профитира у овој рунди.

Лига 1, 21. коло:

Лил – Амијен 2:1 (1:1)
Леао 45+2, Чека 85 - Отеро 5

субота:

17.00 ПСЖ – Генган
20.00 Монако – Стразбур
20.00 Ним – Тулуз 
20.00 Ремс – Ница

недеља:

15.00 Рен – Монпеље
17.00 Анже – Нант
17.00 Каен – Марсеј
19.00 Бордо – Дижон
21.00 С. Етјен – Лион

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар