FRA: Lil čuva drugo mjesto!

Amijen mesto iznad zone ispadanja.  Fudbaleri Lila pobedili su Amijen sa 2:1 u 21. kolu Lige 1.  Lil na kursu Lige šampiona uprkos promašenom penalu, Portugalci za preokret.  Prva prvenstvena pobeda na stadionu „Pjer Moro“ posle 27. oktobra.

Fudbal 18.01.2019 | 23:09
FRA: Lil čuva drugo mjesto!
Domaći fudbaleri nastavili su sa odličnim igrama ove sezone i čvrsto drže drugo mesto sa 40 osvojenih bodova - deset manje od PSŽ, ali i tri utakmice više.

Lil je do trijumfa došao golovima Leaa u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i Čeka u 85. minutu.

Oni su do pobede došli preokretom jer su gosti vodili od petog pa do 47. minuta. Strelac za Amijen bio je Otero. 

Amijen je ovim porazom zadržao 17. mesto i nalaze se jednu poziciju iznad zone ispadanja sa bodom više od Dižona. 

U narednom kolu Lil gostuje Marseju, dok Amijen čeka Lion.

Konačno slavlje na stadionu „Pjer Moro“. Možda vredno i plasmana u Ligu šampiona. Kad se na kraju sezone bude podvlačila crta, deluje da će mnogi prstom pokazati na Lilovu utakmicu sa Amijenom, u kojoj je sastav Kristofa Galtijea preokretom ostao zakucan na drugom mestu tabele Lige 1, na dobrom putu da se plasira u elitni evorpski kup – 2:1.

Pre svega zbog mentalne snage. Nije ga pokolebao ni rani minus posle loše reakcije kompletne defanzivne linije već u petom minutu, niti neiskorišćen jedanaesterac najboljeg igrača Nikole Pepea, pred kraj prvog dela. U takvim okolnostima na proveri je bila psiha domaćina, a pokazalo se da je i ona adut u nameri da se domognu Lige šampiona.

Ne samo ona, već i Portugalci. Prvo je Rafael Leao u nadoknadi prvog poluvremena pokazao snalažljivost na petercu i pogotkom doneo preko potrebnu sigurnost saigračima, da bi njegov zemljak Migel AnheloŠeka, 13 minuta pošto je ušao u igri, glavom na centaršut Žeremija Pijea pogodio cilj i obradovao navijače na „Morou“ prvi put u prvenstvu još od 27. oktobra.

Na ovaj način Lil je stekao četiri boda više od Sent Etjena koji u nedelju dočekuje Lion, što znači da može najviše da profitira u ovoj rundi.

Liga 1, 21. kolo:

Lil – Amijen 2:1 (1:1)
Leao 45+2, Čeka 85 - Otero 5

subota:

17.00 PSŽ – Gengan
20.00 Monako – Strazbur
20.00 Nim – Tuluz 
20.00 Rems – Nica

nedelja:

15.00 Ren – Monpelje
17.00 Anže – Nant
17.00 Kaen – Marsej
19.00 Bordo – Dižon
21.00 S. Etjen – Lion

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar