Супер је осјећај, бити здрав и играти тенис!

Новак Ђоковић након победе у првом колу Аустралијан опена приметно смирен и расположен присетио се историје са Цонгом са којим игра наредни меч. Србин појаснио и наводну расправу са Надалом.

Тенис 16.01.2019 | 08:30
Супер је осјећај, бити здрав и играти тенис!
И поред тога што није искористио "само" шест од 20 брејк прилика, те је због тога мало дуже остао на терену у првом колу Аустралијан опена у којем је у три сета и уз помоћ чак 42 винера савладао АмериканцаМичела Кругера, Новак Ђоковић је био изузетно смирен и расположен, како током изјаве на терену, тако и на потоњој конференцији за медије.

Кренуло је како треба: Новак у три сета до другог кола Аустралијан опена

"Супер је осећај бити здрав и играти тенис! Требало ми је неколико месеци да повратим самопоуздање и мој ниво игре, али је последњих шест месеци заиста фантастично. Веома сам захвалан што доживљавам овакву радост", изјавио је српски ас којем у другом колу АО слеи обрачуна са старим ривалом, Жоом Вилфредом Цонгом којег је победио пре 11 година управо у финалу овог гренд слема, "Смешно је... Чак 11 година након нашег првог гренд слем финала, чини се да нам се у међувремену много тога догодило. И он је, као и ја у претходном периоду имао здравствених проблема и баш је лепо видети га како поново игра. Добро знам шта да очекујем од Жоа пошто смо много пута до сада укрстили рекете. Доживљавао сам поразе од њега, једну чак овде на Род Лејвер арени 2010. Искрено, прићи ћу овом сусрету као и било ком другом, али са поштовањем и урадићу све што је потребно за победу"

Новинаре у Мелбурну је интересовала и његова наводна расправа са Рафелом Надалом и Роџером Федерером око судбине Криса Кермода, председника АТП-а о којој ће се одлучивати после Аусртралиан опена. Наиме, Ђоковић као председник Савета играча захтева, између осталог и смену Британца не би ли коначно почеле праведније исплате с обзиром да турнири само мали део буџета издвајају за наградни фонд (мање од 10 %), али и повећање фонда награда у првом колима, не би ли се помогло слабијим тенисерима да буквално "преживе". Док Федекс сматра да је ово добро доба за тенис и да треба бити промена, Рафа је деловао љуто рекавши да њега нико ништа није питао од  када је изашао из Савета.

"Пре свега одлука о смени још није донета, тако да има времена да се нешто промени. Представници Савета ће причати и са Роџером и са Рафом, али и са свим играчима које та тема интересује. Рафа је увек био укључен у расправе са оваквим темама и за то му свака част, јер то је управо оно што ми покушавамо да покренемо у тенису. Да се ми такмичари самоорганизујемо и преузмемо ствари у своје руке. Али тема није само место председника, већ и будућност нашег спорта. Последњих година ситуација се значајно поправила, много има више комуникације међу играчима него пре, тако да сам задовољан јер покушавам да искористим мој статус за бољитак свих", појаснио је Новак.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар