Super je osjećaj, biti zdrav i igrati tenis!

Novak Đoković nakon pobede u prvom kolu Australijan opena primetno smiren i raspoložen prisetio se istorije sa Congom sa kojim igra naredni meč. Srbin pojasnio i navodnu raspravu sa Nadalom.

Tenis 16.01.2019 | 08:30
Super je osjećaj, biti zdrav i igrati tenis!
I pored toga što nije iskoristio "samo" šest od 20 brejk prilika, te je zbog toga malo duže ostao na terenu u prvom kolu Australijan opena u kojem je u tri seta i uz pomoć čak 42 vinera savladao AmerikancaMičela Krugera, Novak Đoković je bio izuzetno smiren i raspoložen, kako tokom izjave na terenu, tako i na potonjoj konferenciji za medije.

Krenulo je kako treba: Novak u tri seta do drugog kola Australijan opena

"Super je osećaj biti zdrav i igrati tenis! Trebalo mi je nekoliko meseci da povratim samopouzdanje i moj nivo igre, ali je poslednjih šest meseci zaista fantastično. Veoma sam zahvalan što doživljavam ovakvu radost", izjavio je srpski as kojem u drugom kolu AO slei obračuna sa starim rivalom, Žoom Vilfredom Congom kojeg je pobedio pre 11 godina upravo u finalu ovog grend slema, "Smešno je... Čak 11 godina nakon našeg prvog grend slem finala, čini se da nam se u međuvremenu mnogo toga dogodilo. I on je, kao i ja u prethodnom periodu imao zdravstvenih problema i baš je lepo videti ga kako ponovo igra. Dobro znam šta da očekujem od Žoa pošto smo mnogo puta do sada ukrstili rekete. Doživljavao sam poraze od njega, jednu čak ovde na Rod Lejver areni 2010. Iskreno, prići ću ovom susretu kao i bilo kom drugom, ali sa poštovanjem i uradiću sve što je potrebno za pobedu"

Novinare u Melburnu je interesovala i njegova navodna rasprava sa Rafelom Nadalom i Rodžerom Federerom oko sudbine Krisa Kermoda, predsednika ATP-a o kojoj će se odlučivati posle Ausrtralian opena. Naime, Đoković kao predsednik Saveta igrača zahteva, između ostalog i smenu Britanca ne bi li konačno počele pravednije isplate s obzirom da turniri samo mali deo budžeta izdvajaju za nagradni fond (manje od 10 %), ali i povećanje fonda nagrada u prvom kolima, ne bi li se pomoglo slabijim teniserima da bukvalno "prežive". Dok Fedeks smatra da je ovo dobro doba za tenis i da treba biti promena, Rafa je delovao ljuto rekavši da njega niko ništa nije pitao od  kada je izašao iz Saveta.

"Pre svega odluka o smeni još nije doneta, tako da ima vremena da se nešto promeni. Predstavnici Saveta će pričati i sa Rodžerom i sa Rafom, ali i sa svim igračima koje ta tema interesuje. Rafa je uvek bio uključen u rasprave sa ovakvim temama i za to mu svaka čast, jer to je upravo ono što mi pokušavamo da pokrenemo u tenisu. Da se mi takmičari samoorganizujemo i preuzmemo stvari u svoje ruke. Ali tema nije samo mesto predsednika, već i budućnost našeg sporta. Poslednjih godina situacija se značajno popravila, mnogo ima više komunikacije među igračima nego pre, tako da sam zadovoljan jer pokušavam da iskoristim moj status za boljitak svih", pojasnio je Novak.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar