Солскјер има пет од пет, Јунајтед у 4. колу ФА купа!

Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у четврто кола ФА купа Енглеске.  Оле, Манчестер! Солскјер као Бизби, Хуан Мата за ФА куп тата! Јунајтед лагано до трећег кола, Арнаутовић дао гол и повредио се, прошли Вест Хем, Брајтон и Барнли.

Фудбал 06.01.2019 | 09:00
Солскјер има пет од пет, Јунајтед у 4. колу ФА купа!
"Црвени ђаволи" су на Олд Трафорду били бољи од екипе Рединга (2:0), а стрелци су били Хуан Мата и Ромелу Лукаку.

Била је то и пета победа за Олеа Гунара Солскјера од како је преузео функцију привременог менаџера Манчестер јунајтеда, по чему је сада једини у историји клуба који има свих пет победа у првих пет мечева.

Јунајтед је наступио у доста измењеној постави у односу на ону која је пре неколико дана савладала у Премијер лиги екипу Њукасла. Међутим, и такви су били прејаки за Рединг који се налази на 23. месту у Чемпионшипу. 

Била је то отворена утакмица у којој су и гости имали велики број прилика, али резервиста на голу Јунајтеда, Серхио Ромеро имао је свој дан, па је сачувао мрежу. 

Јунајтед је повео у 22. минуту и то из једанаестерца. Над Хуаном Матом је начињен прекршај, консултован је ВАР, а шпански фудбалер је био и егзекутор, сигурним ударцем донео је предност домаћину. 

У четвртом минуту надокнаде првог дела, Ромелу Лукаку је избегао офсајда замку, заобишао и голмана и потом искоса са леве стране сатресао мрежу Рединга за коначних 2:0.

Све на свом месту. Препознатљив осмех, позитивна енергија и коначно Манчестер јунајтед способан да побеђује у серији. Мада му је распоред ишао на руку, мада је Рединг најслабији од свих противника досад, Оле Гунар Солскјер је вратио Црвеним ђаволима снагу, што је потврђено рутинским пласманом у четврту рунду ФА купа – 2:0.

На Олд Трафорду је пао дављеник Чемпионшипа, за пету победу славног клуба откако је Норвежанин сео на клупу уместо Жозеа Муриња. Са Солскјером гледамо другачији Јунајтед. Бржи, полетнији, смисленији и ефикаснији. Довољно снажан да и без Де Хее, Линделефа, Валенсије, Матића, Погбе, Лингарда слави без проблема. Најпре је Хуан Мата са беле тачке (сам је и изнудио пенал) погодио средином првог дела, потврдивши да је специјалиста за најстарије такмичење на свету (десет голова и 11 асистенција на последње 24 утакмице), да би пред одлазак на одмор препорођени Ромелу Лукаку такође показао да је љубитељ ФА купа, јер је на последњих 14 мечева дао 13 голова. Шест на седам минулих утакмица у овом такмичењу.

На тај начин Манчестер је обезбедио 13. победу над Редингом у последњих 17 сусрета (уз још пет ремија), Оле Гунар Солскјер изједначио рекорд Мета Бизбија са пет узастопних тријумфа на почетку тренерског мандата у Манчестеру, наговестивши да би опет могао до финала, у коме је лане поражен од Челсија. Плус, дебитовао је 19-годишњи холандски нападач Тахит Чонг. Показатељ да се брине о свим нивоима клуба. 

Даље иде и екипа Брајтона која је била боља од Борнмута и то као гост у дербију југа Енглеске (3:1).

Ентони Нокхарт у 31. и Ив Бисума у 34. минуту били су стрелци водећа два гола за госте.

Марк Пју је у 55. минуту успео да смањи на 1:2, али девет минута касније сав посао за госте завршио је поготком Румун Флорин Андоне.

Вест Хем је елиминисао екипу Бирмингема (2:0). "Чекићарима" су била довољна два гола, у другом минуту стрелац је био Марко Арнаутовић, а у првом минуту надокнаде времена у наставку мрежу гостију затресао је и искусни Енди Керол.

Даље иде и екипа екипа Вест Бромвич Албиона која је била боља од Вигана. Стрелац јединог гола на сусрету био је Бакари Сако у 31. минуту и то после асистенције Криса Брунта.

Резултати 3. кола:

субота

Борнмут – Брајтон 1:3 (0:2)
Барнли – Барнсли 1:0 (0:0)
Манчестер јунајтед – Рединг 2:0 (2:0)
Шефилд венздеј – Лутон 0:0
Шрузбери – Стоук 1:1 (1:0)
ВБА – Виган 1:0 (1:0)
Вест Хем – Бирмингем 2:0 (1:0)
Акрингтон – Ипсвич 1:0 (0:0)
Астон Вила – Свонси 0:3 (0:1)
Болтон – Волсал 5:2 (0:1)
Брентфорд – Оксфорд јунајтед 1:0 (0:0)
Челси – Нотингем 2:0 (0:0)
Дерби – Саутемптон 2:2 (0:1)
Евертон – Линколн 2:1 (2:1)
Флитвуд – Вимблдон 2:3 (0:1)
Џилингем – Кардиф 1:0 (0:0)
Мидлсбро – Петерборо 5:0 (0:0)
Блекпул – Арсенал 0:3 (0:2)
Бристол сити – Хадерсфилд 1:0 (0:0)
Кристал Палас – Гримзби 1:0 (0:0)
Њукасл – Блекбурн 1:1 (0:0)
Норич – Портсмут 0:1 (0:0)

петак

Транмер роверс - Тотенхем 0:7 (0:1)

недеља:

15.00 Фулам - Олдам
15.00 Манчестер сити - Ротерам
15.00 Милвол - Хал
15.00 Престон - Донкастер
15.00 КПР - Лидс
15.00 Шефилд ј. - Барнет
15.00 Воукинг - Вотфорд
17.30 Њупорт -Лестер

понедељак:

20.45 Вулверхемптон - Ливерпул

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар