Solskjer ima pet od pet, Junajted u 4. kolu FA kupa!

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrto kola FA kupa Engleske.  Ole, Mančester! Solskjer kao Bizbi, Huan Mata za FA kup tata! Junajted lagano do trećeg kola, Arnautović dao gol i povredio se, prošli Vest Hem, Brajton i Barnli.

Fudbal 06.01.2019 | 09:00
Solskjer ima pet od pet, Junajted u 4. kolu FA kupa!
"Crveni đavoli" su na Old Trafordu bili bolji od ekipe Redinga (2:0), a strelci su bili Huan Mata i Romelu Lukaku.

Bila je to i peta pobeda za Olea Gunara Solskjera od kako je preuzeo funkciju privremenog menadžera Mančester junajteda, po čemu je sada jedini u istoriji kluba koji ima svih pet pobeda u prvih pet mečeva.

Junajted je nastupio u dosta izmenjenoj postavi u odnosu na onu koja je pre nekoliko dana savladala u Premijer ligi ekipu Njukasla. Međutim, i takvi su bili prejaki za Reding koji se nalazi na 23. mestu u Čempionšipu. 

Bila je to otvorena utakmica u kojoj su i gosti imali veliki broj prilika, ali rezervista na golu Junajteda, Serhio Romero imao je svoj dan, pa je sačuvao mrežu. 

Junajted je poveo u 22. minutu i to iz jedanaesterca. Nad Huanom Matom je načinjen prekršaj, konsultovan je VAR, a španski fudbaler je bio i egzekutor, sigurnim udarcem doneo je prednost domaćinu. 

U četvrtom minutu nadoknade prvog dela, Romelu Lukaku je izbegao ofsajda zamku, zaobišao i golmana i potom iskosa sa leve strane satresao mrežu Redinga za konačnih 2:0.

Sve na svom mestu. Prepoznatljiv osmeh, pozitivna energija i konačno Mančester junajted sposoban da pobeđuje u seriji. Mada mu je raspored išao na ruku, mada je Reding najslabiji od svih protivnika dosad, Ole Gunar Solskjer je vratio Crvenim đavolima snagu, što je potvrđeno rutinskim plasmanom u četvrtu rundu FA kupa – 2:0.

Na Old Trafordu je pao davljenik Čempionšipa, za petu pobedu slavnog kluba otkako je Norvežanin seo na klupu umesto Žozea Murinja. Sa Solskjerom gledamo drugačiji Junajted. Brži, poletniji, smisleniji i efikasniji. Dovoljno snažan da i bez De Hee, Lindelefa, Valensije, Matića, Pogbe, Lingarda slavi bez problema. Najpre je Huan Mata sa bele tačke (sam je i iznudio penal) pogodio sredinom prvog dela, potvrdivši da je specijalista za najstarije takmičenje na svetu (deset golova i 11 asistencija na poslednje 24 utakmice), da bi pred odlazak na odmor preporođeni Romelu Lukaku takođe pokazao da je ljubitelj FA kupa, jer je na poslednjih 14 mečeva dao 13 golova. Šest na sedam minulih utakmica u ovom takmičenju.

Na taj način Mančester je obezbedio 13. pobedu nad Redingom u poslednjih 17 susreta (uz još pet remija), Ole Gunar Solskjer izjednačio rekord Meta Bizbija sa pet uzastopnih trijumfa na početku trenerskog mandata u Mančesteru, nagovestivši da bi opet mogao do finala, u kome je lane poražen od Čelsija. Plus, debitovao je 19-godišnji holandski napadač Tahit Čong. Pokazatelj da se brine o svim nivoima kluba. 

Dalje ide i ekipa Brajtona koja je bila bolja od Bornmuta i to kao gost u derbiju juga Engleske (3:1).

Entoni Nokhart u 31. i Iv Bisuma u 34. minutu bili su strelci vodeća dva gola za goste.

Mark Pju je u 55. minutu uspeo da smanji na 1:2, ali devet minuta kasnije sav posao za goste završio je pogotkom Rumun Florin Andone.

Vest Hem je eliminisao ekipu Birmingema (2:0). "Čekićarima" su bila dovoljna dva gola, u drugom minutu strelac je bio Marko Arnautović, a u prvom minutu nadoknade vremena u nastavku mrežu gostiju zatresao je i iskusni Endi Kerol.

Dalje ide i ekipa ekipa Vest Bromvič Albiona koja je bila bolja od Vigana. Strelac jedinog gola na susretu bio je Bakari Sako u 31. minutu i to posle asistencije Krisa Brunta.

Rezultati 3. kola:

subota

Bornmut – Brajton 1:3 (0:2)
Barnli – Barnsli 1:0 (0:0)
Mančester junajted – Reding 2:0 (2:0)
Šefild venzdej – Luton 0:0
Šruzberi – Stouk 1:1 (1:0)
VBA – Vigan 1:0 (1:0)
Vest Hem – Birmingem 2:0 (1:0)
Akrington – Ipsvič 1:0 (0:0)
Aston Vila – Svonsi 0:3 (0:1)
Bolton – Volsal 5:2 (0:1)
Brentford – Oksford junajted 1:0 (0:0)
Čelsi – Notingem 2:0 (0:0)
Derbi – Sautempton 2:2 (0:1)
Everton – Linkoln 2:1 (2:1)
Flitvud – Vimbldon 2:3 (0:1)
Džilingem – Kardif 1:0 (0:0)
Midlsbro – Peterboro 5:0 (0:0)
Blekpul – Arsenal 0:3 (0:2)
Bristol siti – Hadersfild 1:0 (0:0)
Kristal Palas – Grimzbi 1:0 (0:0)
Njukasl – Blekburn 1:1 (0:0)
Norič – Portsmut 0:1 (0:0)

petak

Tranmer rovers - Totenhem 0:7 (0:1)

nedelja:

15.00 Fulam - Oldam
15.00 Mančester siti - Roteram
15.00 Milvol - Hal
15.00 Preston - Donkaster
15.00 KPR - Lids
15.00 Šefild j. - Barnet
15.00 Vouking - Votford
17.30 Njuport -Lester

ponedeljak:

20.45 Vulverhempton - Liverpul

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar