Приштина угрозила Србе на Косову

Савјет безбједности УН расправља о Косову. Предсједник Србије Александар Вучић поручио је амбасадорима да је уплашен за будућност српског народа, али и целог региона.

Србија 17.12.2018 | 22:00
Приштина угрозила Србе на Косову
Наводи да је Приштина угрозила све Србе на Космету тако што је подигла таксе на 100 одсто, и да не постоји правно оправдање за формирање "војске Косова".

Вучић је на енглеском језику рекао да је забринут и уплашен за будућност не само српског народа и Србије, већ цјелокупне регије. Не слаже се са уобичајеним фразама да "обе стране треба нешто да учине", јер је Београд спровео све што је договорено.

Предсједник Србије је на српском поручио грађанима на Космету да ће Србија увек бити уз њих.

Хашим Тачи је рекао да се ништа ванредно није догодило прошле недјеље и да је војска и раније требало да буде формирана.

"Одлука о формирању војске је чак закаснила пет година и није погрешна одлука", рекао је Тачи и додао да су каснили јер су "чекали добру вољу оних који то нису показали".

Подсекретар УН за мировне операције Жан Пјер Лакроа представио је последња дешавања на Косову и Метохији. Истакао је да су додатно нарушени односи Београда и Приштине, као и да није било напретка у дијалогу у којем посредује Брисел.

"Забринути смо због ситуације на терену, посебно на сјеверу Косова, и зато је неопходно да Приштина и Београд избјегну било какве кораке који би могли да додатно погоршају ситуацију, већ радије да нађу начине да побољшају дијалог и међусобне односе", рекао је Лакроа отварајући ванредну сједницу Савјета безбједности о Косову и Метохији.

У обраћању које је услиједило, предсједник Вучић је указао да Приштина није спровела оно што је било договорено Бриселским споразумом и набројао све тачке споразума које је Београд спровео у дјело.

Извор: Агенције

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Јаффа

17.12.2018 21:07

Нико не продаје Србе тако лако као црвено-црна коалиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

17.12.2018 22:31

Мени само није јасно сто Србија не направи неки корак слицан косовским властима,па да видимо ста це бити...

Name

Па кризна сједница и ванредно обрацање?

17.12.2018 22:46

Па кризна сједница и ванредно обрацање,на на њој Вулин,представник ЛГБТ,Стефановиц,јос по неки представник типа Расим.Моји Срби¿¿Моји Срби??

Name

Ре.гардист

18.12.2018 02:35

Гардист,знасе ста би било,томахавк итд.

Name

Но.1

17.12.2018 21:15

Вуциц је најбољи Српски политицар!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучићу

17.12.2018 21:49

бори се за Косово.

Name

дррр мррр

18.12.2018 06:32

У манипулисању најбољи јел?

Name

Ја

17.12.2018 21:45

Вуцицу, не патетиси. Знамо да је све договор са Тацијем! Продао си ти то давно. Сада само не знас како да продје код народа и у обецањима која си дао Русима. Управо сам слусала обрацање Кине и Русије у СБ и знамо колико је све смијесно и супротно медјународном праву, ово само луд цовјек мозе да прихвати овакво понизавање суверене дрзаве. Они су на насој страни, само ти ниси. Колико је то страсно када Руси, супротно својим интересима и проблемом са Кримом морају бити веци Срби од Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска изрека

18.12.2018 01:23

Кога Руси бране и Грци хране, опстински органи га сахране... паметноме доста

Name

Нооо

17.12.2018 22:36

Бас ми га зао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

17.12.2018 22:46

Србију тренутно угрозавају и Вуциц а и сиптари. Вуциц својом патетиком и кмецањем узалуд, а доведен је од истог тог запада на власт са намјером да надје модел како да прецутно призна Косово као независну дрзаву. Мисли Вуциц да смо ми толико неписмени да не видимо ста он ради са Европским представницома. Сиптари се понасају управо онако како им казу њихови покровитељи Американци и тако це увијек бити. Ми смо реално изгубили Космет Кумановским споразумом кад је Милосевиц потписао безусловну капитулацију Србије. Косово је од тада заврсена прица, само сто се нас народ узалудно нада нецему сто је у овом тренутку потпуно немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Судија

18.12.2018 01:07

Све сте у праву али да Албанци подрзани Америком раде ово овако отворено не могу да вјерујем. Највисе из Европе уцесника у рату у Сирији на страни терориста су управо из ове самопрозване "дрзаве". Они као да праве мало легло терориста спремно за акцију када им затреба. Све ми се цини да су намерацили да нас распацају не у 4 дрзаве него у 6 и да је ово само поцетак. Сваким даном својим поступцима и они заједно са насим издајницима цине регион све нестабилнијим. Нити једно обецање из Бриселског споразума које Албанци морају да испуне не подрзавају, као да насих људи тамо нема. Да ли им је циљ да направе други фронт са којим це уцјењивати Русе као са Украјином не знам али оцигледно имају неки циљ цим овако напрасно гурају Црну Гору и БиХ у НАТО. У Украјини су дозивјели фијаско и тамо је зивот сваким даном све гори, а Украјинци све висе увидјају да никад али бас никад нису требали да им вјерују. Да ли цемо ми икад науцити из својих гресака или из тудјих? Прво се треба ријесити политицара који су спремни за кофер пара да издају своју земљу па се онда моземо надати да цемо имати било какву будуцност.

Name

Реметилачки канцерогени фактор

18.12.2018 06:40

Једини који угрожавају регију и мир у регији и који то већ 3-4 деценије чине - су Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.12.2018 07:41

Тоје тацно.