Priština ugrozila Srbe na Kosovu

Savjet bezbjednosti UN raspravlja o Kosovu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ambasadorima da je uplašen za budućnost srpskog naroda, ali i celog regiona.

Srbija 17.12.2018 | 22:00
Priština ugrozila Srbe na Kosovu
Navodi da je Priština ugrozila sve Srbe na Kosmetu tako što je podigla takse na 100 odsto, i da ne postoji pravno opravdanje za formiranje "vojske Kosova".

Vučić je na engleskom jeziku rekao da je zabrinut i uplašen za budućnost ne samo srpskog naroda i Srbije, već cjelokupne regije. Ne slaže se sa uobičajenim frazama da "obe strane treba nešto da učine", jer je Beograd sproveo sve što je dogovoreno.

Predsjednik Srbije je na srpskom poručio građanima na Kosmetu da će Srbija uvek biti uz njih.

Hašim Tači je rekao da se ništa vanredno nije dogodilo prošle nedjelje i da je vojska i ranije trebalo da bude formirana.

"Odluka o formiranju vojske je čak zakasnila pet godina i nije pogrešna odluka", rekao je Tači i dodao da su kasnili jer su "čekali dobru volju onih koji to nisu pokazali".

Podsekretar UN za mirovne operacije Žan Pjer Lakroa predstavio je poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji. Istakao je da su dodatno narušeni odnosi Beograda i Prištine, kao i da nije bilo napretka u dijalogu u kojem posreduje Brisel.

"Zabrinuti smo zbog situacije na terenu, posebno na sjeveru Kosova, i zato je neophodno da Priština i Beograd izbjegnu bilo kakve korake koji bi mogli da dodatno pogoršaju situaciju, već radije da nađu načine da poboljšaju dijalog i međusobne odnose", rekao je Lakroa otvarajući vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji.

U obraćanju koje je uslijedilo, predsjednik Vučić je ukazao da Priština nije sprovela ono što je bilo dogovoreno Briselskim sporazumom i nabrojao sve tačke sporazuma koje je Beograd sproveo u djelo.

Izvor: Agencije

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Jaffa

17.12.2018 21:07

Niko ne prodaje Srbe tako lako kao crveno-crna koalicija.

ODGOVORITE
Name

Gardista

17.12.2018 22:31

Meni samo nije jasno sto Srbija ne napravi neki korak slican kosovskim vlastima,pa da vidimo sta ce biti...

Name

Pa krizna sjednica i vanredno obracanje?

17.12.2018 22:46

Pa krizna sjednica i vanredno obracanje,na na njoj Vulin,predstavnik LGBT,Stefanovic,jos po neki predstavnik tipa Rasim.Moji Srbi¿¿Moji Srbi??

Name

Re.gardist

18.12.2018 02:35

Gardist,znase sta bi bilo,tomahavk itd.

Name

No.1

17.12.2018 21:15

Vucic je najbolji Srpski politicar!!!

ODGOVORITE
Name

Vučiću

17.12.2018 21:49

bori se za Kosovo.

Name

drrr mrrr

18.12.2018 06:32

U manipulisanju najbolji jel?

Name

Ja

17.12.2018 21:45

Vucicu, ne patetisi. Znamo da je sve dogovor sa Tacijem! Prodao si ti to davno. Sada samo ne znas kako da prodje kod naroda i u obecanjima koja si dao Rusima. Upravo sam slusala obracanje Kine i Rusije u SB i znamo koliko je sve smijesno i suprotno medjunarodnom pravu, ovo samo lud covjek moze da prihvati ovakvo ponizavanje suverene drzave. Oni su na nasoj strani, samo ti nisi. Koliko je to strasno kada Rusi, suprotno svojim interesima i problemom sa Krimom moraju biti veci Srbi od Srba.

ODGOVORITE
Name

Srpska izreka

18.12.2018 01:23

Koga Rusi brane i Grci hrane, opstinski organi ga sahrane... pametnome dosta

Name

Nooo

17.12.2018 22:36

Bas mi ga zao..

ODGOVORITE
Name

Sudija

17.12.2018 22:46

Srbiju trenutno ugrozavaju i Vucic a i siptari. Vucic svojom patetikom i kmecanjem uzalud, a doveden je od istog tog zapada na vlast sa namjerom da nadje model kako da precutno prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Misli Vucic da smo mi toliko nepismeni da ne vidimo sta on radi sa Evropskim predstavnicoma. Siptari se ponasaju upravo onako kako im kazu njihovi pokrovitelji Amerikanci i tako ce uvijek biti. Mi smo realno izgubili Kosmet Kumanovskim sporazumom kad je Milosevic potpisao bezuslovnu kapitulaciju Srbije. Kosovo je od tada zavrsena prica, samo sto se nas narod uzaludno nada necemu sto je u ovom trenutku potpuno nemoguce.

ODGOVORITE
Name

Re Sudija

18.12.2018 01:07

Sve ste u pravu ali da Albanci podrzani Amerikom rade ovo ovako otvoreno ne mogu da vjerujem. Najvise iz Evrope ucesnika u ratu u Siriji na strani terorista su upravo iz ove samoprozvane "drzave". Oni kao da prave malo leglo terorista spremno za akciju kada im zatreba. Sve mi se cini da su nameracili da nas raspacaju ne u 4 drzave nego u 6 i da je ovo samo pocetak. Svakim danom svojim postupcima i oni zajedno sa nasim izdajnicima cine region sve nestabilnijim. Niti jedno obecanje iz Briselskog sporazuma koje Albanci moraju da ispune ne podrzavaju, kao da nasih ljudi tamo nema. Da li im je cilj da naprave drugi front sa kojim ce ucjenjivati Ruse kao sa Ukrajinom ne znam ali ocigledno imaju neki cilj cim ovako naprasno guraju Crnu Goru i BiH u NATO. U Ukrajini su dozivjeli fijasko i tamo je zivot svakim danom sve gori, a Ukrajinci sve vise uvidjaju da nikad ali bas nikad nisu trebali da im vjeruju. Da li cemo mi ikad nauciti iz svojih gresaka ili iz tudjih? Prvo se treba rijesiti politicara koji su spremni za kofer para da izdaju svoju zemlju pa se onda mozemo nadati da cemo imati bilo kakvu buducnost.

Name

Remetilački kancerogeni faktor

18.12.2018 06:40

Jedini koji ugrožavaju regiju i mir u regiji i koji to već 3-4 decenije čine - su Srbi.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

18.12.2018 07:41

Toje tacno.