Порука Звездиних легенди: Згазите их као Ливерпул!

„Тешко да су Нејмар и Мбапе бољи од Салаха и Фирмина“, поручује Владимир Цветковић.

Фудбал 11.12.2018 | 09:15
Порука Звездиних легенди: Згазите их као Ливерпул!
„Одиграјте као против Ливерпула и ништа не брините“. Поруку овакве садржине послале су Звездине легенде изабраницима Владан Милојевића уочи сутрашњег спектакла и дуела у оквиру шестог кола Лиге шампиона против француског ПСЖ (21 час). Српски шампион је отписан у добром делу јавности, али таква атмосфера владала је и уочи гостовања Редса када су црвено-бели сервирали једну од највећих сензација у историји Лиге шампиона.

Црвено-беле само победа оставља у игри за пласман у Лигу Европе, али сви се слажу да би и бод представљао огроман успех. У Милојевићев тим највише верује бивши генерални секретар Звезде Владимир Цветковић.

„После Ливерпула се другачије чека ПСЖ. Енглези нису ни лошији, ни слабији, ни јефтинији од Светаца и ако је Звезда против Ливерпула направила подвиг, то може да уради и против шампиона Француске. Наравно, морају да се испуне одређени услови. Црвено-бели морају да играју изванредно, да имају дан. Свакако да се са много оптимизма доћекује ПСЖ после бриљантне победе над Ливерпулом“, поручио је Владимир Цветковић у изјави за Информер.

Човек који је као генерални секретар водио клуб током најславнијих дана зна да Звездини играчи немају притисак морања. И да то може много да им олакша посао у судару са скопоценим франуцуским тимом.

„Играчи знају да ће све бити у реду ако одиграју добро. Нема ту додатног оптерећења, то може само да буде додатни стимуланс. Баш као и пораз од 1:6 у Паризу. Звезда је на Енфилду убедљиво изгубила, па је овде тукла Енглезе. Оптимиста сам да ће тако бити и против Парижана. Нејмар, Мбапе и Кавани нису бољи од Салаха, Манеа и Фирмина.“

Он је додао да црвено-бели нису имали среће са жребом и да би у некој другој групи били конкурентнији.

„Сигуран сам да би Звезда да игра у некој другој групи била кандидат за прва два места. Треће би било гарантовано у коју год групу да је упала. У овој групи ће тешко Звезда до трећег места, али сваки позитиван резултат, рачунајући и реми, феноменалан је успех за наш тим. Ово је убедљиво најјача група, са три екипе који су кандидати да освоје Лигу шампиона“.

Нешто умеренији је био некадашњи нападач, а сада потпредседник ФСС Марко Пантелић.

„Ко год навија за свој клуб и своју земљу је оптимиста, наравно да сам и ја оптимиста пре сваку утакмицу коју Звезда игра против било кога. Посебно ако се та утакмица игра на Маракани, још више расту амбиције. Рећи да ћемо сигурно победити ПСЖ, један од најбољих клубова данашњице, звучало би лудо. Звезда жели да се представи Европи, Београд исто тако, а Србија као држава жели да покаже да има равноправног конкурента у Лиги шампиона.“, поручио је Пантелић за Блиц.

Крило шампионске генерације из Барија Драгиша Бинић истакао је да ће атмосфера на Маракани бити велики адут чете Владана Милојевића и да на ватру Маракане нису остали имуни играчи Наполија и Ливерпула.

„Сви смо видели како су се изненадили играчи Ливерпула и Наполија када су видели атмосферу на Маракани. Навијачи Звезде су показали како се навија за свој клуб и гостујућим играчима сигурно неће бити лако. Делије су 12. и 13. играч Звезде“, јасан је у разговору за Информер Драгиша Бинић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар