Poruka Zvezdinih legendi: Zgazite ih kao Liverpul!

„Teško da su Nejmar i Mbape bolji od Salaha i Firmina“, poručuje Vladimir Cvetković.

Fudbal 11.12.2018 | 09:15
Poruka Zvezdinih legendi: Zgazite ih kao Liverpul!
„Odigrajte kao protiv Liverpula i ništa ne brinite“. Poruku ovakve sadržine poslale su Zvezdine legende izabranicima Vladan Milojevića uoči sutrašnjeg spektakla i duela u okviru šestog kola Lige šampiona protiv francuskog PSŽ (21 čas). Srpski šampion je otpisan u dobrom delu javnosti, ali takva atmosfera vladala je i uoči gostovanja Redsa kada su crveno-beli servirali jednu od najvećih senzacija u istoriji Lige šampiona.

Crveno-bele samo pobeda ostavlja u igri za plasman u Ligu Evrope, ali svi se slažu da bi i bod predstavljao ogroman uspeh. U Milojevićev tim najviše veruje bivši generalni sekretar Zvezde Vladimir Cvetković.

„Posle Liverpula se drugačije čeka PSŽ. Englezi nisu ni lošiji, ni slabiji, ni jeftiniji od Svetaca i ako je Zvezda protiv Liverpula napravila podvig, to može da uradi i protiv šampiona Francuske. Naravno, moraju da se ispune određeni uslovi. Crveno-beli moraju da igraju izvanredno, da imaju dan. Svakako da se sa mnogo optimizma doćekuje PSŽ posle briljantne pobede nad Liverpulom“, poručio je Vladimir Cvetković u izjavi za Informer.

Čovek koji je kao generalni sekretar vodio klub tokom najslavnijih dana zna da Zvezdini igrači nemaju pritisak moranja. I da to može mnogo da im olakša posao u sudaru sa skopocenim franucuskim timom.

„Igrači znaju da će sve biti u redu ako odigraju dobro. Nema tu dodatnog opterećenja, to može samo da bude dodatni stimulans. Baš kao i poraz od 1:6 u Parizu. Zvezda je na Enfildu ubedljivo izgubila, pa je ovde tukla Engleze. Optimista sam da će tako biti i protiv Parižana. Nejmar, Mbape i Kavani nisu bolji od Salaha, Manea i Firmina.“

On je dodao da crveno-beli nisu imali sreće sa žrebom i da bi u nekoj drugoj grupi bili konkurentniji.

„Siguran sam da bi Zvezda da igra u nekoj drugoj grupi bila kandidat za prva dva mesta. Treće bi bilo garantovano u koju god grupu da je upala. U ovoj grupi će teško Zvezda do trećeg mesta, ali svaki pozitivan rezultat, računajući i remi, fenomenalan je uspeh za naš tim. Ovo je ubedljivo najjača grupa, sa tri ekipe koji su kandidati da osvoje Ligu šampiona“.

Nešto umereniji je bio nekadašnji napadač, a sada potpredsednik FSS Marko Pantelić.

„Ko god navija za svoj klub i svoju zemlju je optimista, naravno da sam i ja optimista pre svaku utakmicu koju Zvezda igra protiv bilo koga. Posebno ako se ta utakmica igra na Marakani, još više rastu ambicije. Reći da ćemo sigurno pobediti PSŽ, jedan od najboljih klubova današnjice, zvučalo bi ludo. Zvezda želi da se predstavi Evropi, Beograd isto tako, a Srbija kao država želi da pokaže da ima ravnopravnog konkurenta u Ligi šampiona.“, poručio je Pantelić za Blic.

Krilo šampionske generacije iz Barija Dragiša Binić istakao je da će atmosfera na Marakani biti veliki adut čete Vladana Milojevića i da na vatru Marakane nisu ostali imuni igrači Napolija i Liverpula.

„Svi smo videli kako su se iznenadili igrači Liverpula i Napolija kada su videli atmosferu na Marakani. Navijači Zvezde su pokazali kako se navija za svoj klub i gostujućim igračima sigurno neće biti lako. Delije su 12. i 13. igrač Zvezde“, jasan je u razgovoru za Informer Dragiša Binić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar