Гвардиола: Сити неће бити избачен из Европе!

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је да су га челници клуба уверили да неће бити избачени из европских такмичења због кршења финансијских правила.

Фудбал 11.12.2018 | 10:45
Гвардиола: Сити неће бити избачен из Европе!
Немачки "Шпигл" је прошле недеље изнео низ навода о кршењу УЕФА финансијског фер-плеја (ФФП), за шта су из Ситија истакли да је "организовани покушај да се оклевета клуб.

У случају бившег менаџера Роберта Манчинија, платили су му за његову улогу консултанта у клубу Ал Џазира из Абу Дабија више него што је добијао као менаџер Ситија, не рачунајући бонусе и премије. 

"Шпигл" тврди да је Сити користио лични новац власник Шеика Мансура да "надува" спонзорске уговоре" користећи трећу страну Фордам Спортс Манагемент да се одрекне права на слике како би смањили рачун за плате. 

Према наводима немачког медија због кршења правила ФФП Сити би могао да буде избачен из УЕФА такмичења, а да ће цео кредибилитет ФФП бити угрожен уколико УЕФА и Премијер лига не истраже ове наводе. 

"Нећемо бити избачени, не. Председник (Калдон ал-Мубарак) и директор (Феран Соријано) су ми објаснили и ја им верујем. Ако се то догоди, јер је УЕФА тако одлучила, прихватићемо и наставити даље", рекао је Гвардиола. 

Сити је већ био кажњаван због кршења УЕФА ФФП, 2014. је морао да плати 50 милиона евра, али му је УЕФА три године касније вратила 37 милиона јер је испунио обавезе због којих је био кажњен. 

Прошлог месеца председник УЕФА Александар Чеферин је рекао да ФФП правила морају бити снажнија, признавши да су у неким областима "слаба". 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар