Gvardiola: Siti neće biti izbačen iz Evrope!

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da su ga čelnici kluba uverili da neće biti izbačeni iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskih pravila.

Fudbal 11.12.2018 | 10:45
Gvardiola: Siti neće biti izbačen iz Evrope!
Nemački "Špigl" je prošle nedelje izneo niz navoda o kršenju UEFA finansijskog fer-pleja (FFP), za šta su iz Sitija istakli da je "organizovani pokušaj da se okleveta klub.

U slučaju bivšeg menadžera Roberta Mančinija, platili su mu za njegovu ulogu konsultanta u klubu Al Džazira iz Abu Dabija više nego što je dobijao kao menadžer Sitija, ne računajući bonuse i premije. 

"Špigl" tvrdi da je Siti koristio lični novac vlasnik Šeika Mansura da "naduva" sponzorske ugovore" koristeći treću stranu Fordam Sports Management da se odrekne prava na slike kako bi smanjili račun za plate. 

Prema navodima nemačkog medija zbog kršenja pravila FFP Siti bi mogao da bude izbačen iz UEFA takmičenja, a da će ceo kredibilitet FFP biti ugrožen ukoliko UEFA i Premijer liga ne istraže ove navode. 

"Nećemo biti izbačeni, ne. Predsednik (Kaldon al-Mubarak) i direktor (Feran Sorijano) su mi objasnili i ja im verujem. Ako se to dogodi, jer je UEFA tako odlučila, prihvatićemo i nastaviti dalje", rekao je Gvardiola. 

Siti je već bio kažnjavan zbog kršenja UEFA FFP, 2014. je morao da plati 50 miliona evra, ali mu je UEFA tri godine kasnije vratila 37 miliona jer je ispunio obaveze zbog kojih je bio kažnjen. 

Prošlog meseca predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je rekao da FFP pravila moraju biti snažnija, priznavši da su u nekim oblastima "slaba". 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar