Одобрено 75.000.000 евра за три куповине!

Вукови још јачи! Стижу појачања.

Фудбал 11.12.2018 | 00:00
Одобрено 75.000.000 евра за три куповине!
Вулверхемптон је летос уложио преко 90.000.000 евра у куповину појачања, а већ се спрема за нове куповине.

Вукови су прошле сезоне показали да су прејаки за Чемпионшип, а не иде им лоше ни у Премијер лиги. Далеко су од борбе за опстанак, али амбиција је да се боре за горњи део табеле, па и за Европу. Клубом из сенке руководи најмоћнији менаџер на свету Жорж Мендеш. Он је формално само саветник кинеског милијардераГуа Гуонгчанга који је власник клуба. Али суштински, Мендеш води трансфер политику клуба док Кинеза занима само профит. Иначе, њих двојица су блиски пријатељли, па је Гуонгчанг у међувремену постао и сувласник Мендешове агенције која се сматра најмоћнијом у свету фудбалске агентуре.

Тако су на стадион Молино почела да стижу атрактивна појачања, углавном из Португалије или из Мендешове агенције. Данас Вулвси имају седморицу португалских фудбалера међу којима су репрезентативци попутМутиња, Руи Патрисија и Рубена Невеса. Тренер је Нуњо Ешпирито Санто, иначе Мендешов први клијент када је почео да се бави овим послом. Већину стручног штаба чине Португалци...

А Мендеш сада спрема још куповина.

Вулвси су одлучили да за 38.000.000 евра откупе уговор мексичког нападача Раула Хименеза којег су летос позајмили од Бенфике. То задовољство ће их коштати 38.000.000 евра што ће бити највећи трансфер у историји клуба.

Договорен је и долазак јапанског везисте Шоје Накаџиме који блиста у португалском Портимоненсеу. Висина трансфера ће бити 20.000.000 евра, а посредник у послу је наравно Мендеш.

“Накаџима је 80 одсто нови играч Вулверхемптона. Остали су детаљи”, рекао је Портимоненсеов председник Родни Сампајо.  

Трећа куповина би требало да буде енгелски везиста Алекс Причард из Хадерсфилда. Његова цена је око 17.000.000 евра што није никакав проблем за Вукове. Остаје само питање да ли ће Хадерсфилд пристати да у јеку борбе за опстанак прода једног од најважнијих играча.

Са откупом Хименеза и два значајна појачања у везном реду, Вукови би требало да у другом делу сезоне буду још јачи и да нападну висок пласман, а већ следеће сезоне да уз нова Мендешовапојачања уђу и у борбу за Европу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар