Odobreno 75.000.000 evra za tri kupovine!

Vukovi još jači! Stižu pojačanja.

Fudbal 11.12.2018 | 00:00
Odobreno 75.000.000 evra za tri kupovine!
Vulverhempton je letos uložio preko 90.000.000 evra u kupovinu pojačanja, a već se sprema za nove kupovine.

Vukovi su prošle sezone pokazali da su prejaki za Čempionšip, a ne ide im loše ni u Premijer ligi. Daleko su od borbe za opstanak, ali ambicija je da se bore za gornji deo tabele, pa i za Evropu. Klubom iz senke rukovodi najmoćniji menadžer na svetu Žorž Mendeš. On je formalno samo savetnik kineskog milijarderaGua Guongčanga koji je vlasnik kluba. Ali suštinski, Mendeš vodi transfer politiku kluba dok Kineza zanima samo profit. Inače, njih dvojica su bliski prijateljli, pa je Guongčang u međuvremenu postao i suvlasnik Mendešove agencije koja se smatra najmoćnijom u svetu fudbalske agenture.

Tako su na stadion Molino počela da stižu atraktivna pojačanja, uglavnom iz Portugalije ili iz Mendešove agencije. Danas Vulvsi imaju sedmoricu portugalskih fudbalera među kojima su reprezentativci poputMutinja, Rui Patrisija i Rubena Nevesa. Trener je Nunjo Ešpirito Santo, inače Mendešov prvi klijent kada je počeo da se bavi ovim poslom. Većinu stručnog štaba čine Portugalci...

A Mendeš sada sprema još kupovina.

Vulvsi su odlučili da za 38.000.000 evra otkupe ugovor meksičkog napadača Raula Himeneza kojeg su letos pozajmili od Benfike. To zadovoljstvo će ih koštati 38.000.000 evra što će biti najveći transfer u istoriji kluba.

Dogovoren je i dolazak japanskog veziste Šoje Nakadžime koji blista u portugalskom Portimonenseu. Visina transfera će biti 20.000.000 evra, a posrednik u poslu je naravno Mendeš.

“Nakadžima je 80 odsto novi igrač Vulverhemptona. Ostali su detalji”, rekao je Portimonenseov predsednik Rodni Sampajo.  

Treća kupovina bi trebalo da bude engelski vezista Aleks Pričard iz Hadersfilda. Njegova cena je oko 17.000.000 evra što nije nikakav problem za Vukove. Ostaje samo pitanje da li će Hadersfild pristati da u jeku borbe za opstanak proda jednog od najvažnijih igrača.

Sa otkupom Himeneza i dva značajna pojačanja u veznom redu, Vukovi bi trebalo da u drugom delu sezone budu još jači i da napadnu visok plasman, a već sledeće sezone da uz nova Mendešovapojačanja uđu i u borbu za Evropu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar