Жријеб за Лондон: Ђоковић на Федерера...!

Најраније у полуфиналу! Одржан је званични жреб за Завршни мастерс у Лондону, турнир којим ће се закључити тениска година.  Новак у групи са двометрашима!

Тенис 05.11.2018 | 21:10
Жријеб за Лондон: Ђоковић на Федерера...!
Тенисери ће бити поедељени у две групе на турниру који се одржава од 11-18. новембра у О2 арени у Лондону.

Новак Ђоковић и Роџер Федерер, тренутно први и трећи тенисери света, неће бити у истој групи јер је са турнира одустао Рафаел Надал и место другог носиоца препустио Швајцарцу.

Новак Ђоковић од 11. новембра ће се такмичити у "Гуга Киртен" групи завршног турнира сезоне, који се традиционално одржава у лондонској "О2 арени".

Жреб је хтео да противници најбољем тенисеру света буду Александер Зверев (Немачка, 5. на АТП листи), Марин Чилић (Хрватска, 7) и Џон Изнер (САД, 10), док су у групу "Лејтон Хјуит" са носиоцем Роџером Федерером (Швајцарска, 3) сврстани Кевин Андерсон (Јужна Африка, 6), Доминик Тим (Аустрија, 8) и Кеи Нишикори (Јапан, 9).

Због повреда су наступ морали да откажу Хуан Мартин Дел Потро (Аргентина, 4), а на дан жреба и Рафаел Надал (Шпанија, 2), уместо којих су позвани Нишикори, односно Изнер.

Американац висок 208 центиметара дебитоваће на АТП финалу, као и Кевин Андерсон.

У случају да буде нових отказа, резерве су освајач мастерса у Паризу, Карен Хачанов (Русија, 11) и Борна Ћорић (Хрватска, 12).

Групна фаза игра се по принципу "свако са сваким", а по двојица првопласираних иду у полуфинале.

Федерер је рекордер са шест тријумфа на завршном турниру (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), Ђоковић има пет титула (2008, 2012-2015), а занимљиво је да последње двојице победника неће бити у Лондону овог пута.

То су повређени Британац Енди Мареј (шампион 2016) и Бугарин Григор Димитров (2017), који је тренутно тек 19. на свету.

У групној фази стање је следеће:

Група "Гуга Куертен":
Новак Ђоковић (Србија)
Александер Зверев (Немачка)
Марин Чилић (Хрватска)
Џон Изнер (САД)

Група "Лејтон Хјуит":
Роџер Федерер (Швајцарска)
Кевин Андерсон (Јужна Африка)
Доминик Тим (Аустрија)
Кеи Нишикори (Јапан)

Групе су назване по тениским легендама, Куертену који је овај турнир освојио једанпут и Хјуиту који је то учинио два пута. Што се тиче овосезонских учесника Федерер је Завршни мастерс освојио шест пута, а Ђоковић једном мање.

Како гласе првобитне информације у првом колу Ђоковић би требало да игра против Изнера, Чилић против Зверева, Федерер против Нишикорија, а Тим против Андерсона.

У полуфинале ће се пласирати по два најбоља из сваке групе, а у њој се игра по систему свако са сваким.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар