Žrijeb za London: Đoković na Federera...!

Najranije u polufinalu! Održan je zvanični žreb za Završni masters u Londonu, turnir kojim će se zaključiti teniska godina.  Novak u grupi sa dvometrašima!

Tenis 05.11.2018 | 21:10
Žrijeb za London: Đoković na Federera...!
Teniseri će biti poedeljeni u dve grupe na turniru koji se održava od 11-18. novembra u O2 areni u Londonu.

Novak Đoković i Rodžer Federer, trenutno prvi i treći teniseri sveta, neće biti u istoj grupi jer je sa turnira odustao Rafael Nadal i mesto drugog nosioca prepustio Švajcarcu.

Novak Đoković od 11. novembra će se takmičiti u "Guga Kirten" grupi završnog turnira sezone, koji se tradicionalno održava u londonskoj "O2 areni".

Žreb je hteo da protivnici najboljem teniseru sveta budu Aleksander Zverev (Nemačka, 5. na ATP listi), Marin Čilić (Hrvatska, 7) i Džon Izner (SAD, 10), dok su u grupu "Lejton Hjuit" sa nosiocem Rodžerom Federerom (Švajcarska, 3) svrstani Kevin Anderson (Južna Afrika, 6), Dominik Tim (Austrija, 8) i Kei Nišikori (Japan, 9).

Zbog povreda su nastup morali da otkažu Huan Martin Del Potro (Argentina, 4), a na dan žreba i Rafael Nadal (Španija, 2), umesto kojih su pozvani Nišikori, odnosno Izner.

Amerikanac visok 208 centimetara debitovaće na ATP finalu, kao i Kevin Anderson.

U slučaju da bude novih otkaza, rezerve su osvajač mastersa u Parizu, Karen Hačanov (Rusija, 11) i Borna Ćorić (Hrvatska, 12).

Grupna faza igra se po principu "svako sa svakim", a po dvojica prvoplasiranih idu u polufinale.

Federer je rekorder sa šest trijumfa na završnom turniru (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), Đoković ima pet titula (2008, 2012-2015), a zanimljivo je da poslednje dvojice pobednika neće biti u Londonu ovog puta.

To su povređeni Britanac Endi Marej (šampion 2016) i Bugarin Grigor Dimitrov (2017), koji je trenutno tek 19. na svetu.

U grupnoj fazi stanje je sledeće:

Grupa "Guga Kuerten":
Novak Đoković (Srbija)
Aleksander Zverev (Nemačka)
Marin Čilić (Hrvatska)
Džon Izner (SAD)

Grupa "Lejton Hjuit":
Rodžer Federer (Švajcarska)
Kevin Anderson (Južna Afrika)
Dominik Tim (Austrija)
Kei Nišikori (Japan)

Grupe su nazvane po teniskim legendama, Kuertenu koji je ovaj turnir osvojio jedanput i Hjuitu koji je to učinio dva puta. Što se tiče ovosezonskih učesnika Federer je Završni masters osvojio šest puta, a Đoković jednom manje.

Kako glase prvobitne informacije u prvom kolu Đoković bi trebalo da igra protiv Iznera, Čilić protiv Zvereva, Federer protiv Nišikorija, a Tim protiv Andersona.

U polufinale će se plasirati po dva najbolja iz svake grupe, a u njoj se igra po sistemu svako sa svakim.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar