Надал се повукао са Завршног мастерса у Лондону!

Рафа Надал завршио сезону! Шпанац ће пропустити завршни турнир, а његово место заузеће Џон Изнер.  

Тенис 05.11.2018 | 18:15
Надал се повукао са Завршног мастерса у Лондону!
Рафаел Надал, донедавно први тенисер света, због проблема са повредом повукао се са учествовања на Завршном мастерсу у Лондону.

Лош понедељак за Рафу Надала.

У дану у којем га је Новак Ђоковић "скинуо" са првог места АТП листе и вратио се на трон, Шпанац је званично потврдио да ће пропустити завршни турнир у Лондону, заказан за следећу недељу.

Уместо њега, у борби за последњи трофеј у такмичарској години учествоваће Џон Изнер, Американац који је тренутно десети на свету. Ово ће му уједно бити и деби, као и Кевину Андерсону.

Када је у питању Надал, он је овом одлуком званично завршио сезону у којој је освојио један гренд слем турнир (Ролан Гарос), стигао до два полуфинала (Вимблдон и УС Опен) и до четвртфинала Аустралијан опена.

Осим Отвореног првенства Француске, Шпанаца је освојио и Монте Карло, Барселону, Рим и Торонто, али ће годину памтити и по повредама, јер га је од јануара до марта мучио кук, у септембру и октобру имао је проблем са коленом, а у октобру и новембру са болом у трбушном делу.

"Консултовао сам се са лекаром. Рекао ми је да не играм, да не погоршам повреду", рекао је Надал прошле недеље, након што се повукао са Мастерса у Паризу. Испоставило се да је већ тада завршио сезону.

Надал је само неколико дана раније решио да одустане и са Мастерса у Паризу, али се очекивало да покуша да заигра у О2 арени у Лондону.

Ипак, проблеми са трбушним мишићем, који га је мучио приликом сваког покушаја да сервира, остали су значајни и Надала, који никада није освојио Завршни мастерс, нећемо гледати на том турниру ове године.

Уместо Надала у Лондону ће се наћи тренутно 10. тенисер света Џон Изнер.

"Урадио сам све што је било могуће како бих био спреман за завршетак сезоне, како бих играо у Паризу и Лондону и стварно сам желео тамо и да играм. Нажалост, проблем са трбушним мишићем који ме је спречио да играм у Паризу је и даље ту, као и повреда зглоба због које морам на операцију. Због проблема са трбушним мишићем нећу моћи да наступим у Лондону, па ћемо самим тим одвојити време како би решили и неке друге тренутне проблеме, али и оне који могу да направе незгоду у будућности", огласио сеНадал поводом повлачења.

Рафино одустајање је друго ове сезоне јер је нешто раније због повреде решио да се повуче и аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро, а уместо њега "упао" је Јапанац Кеи Нишикори.

Тенденција повреда код шпанског играча је постала поприлично проблематична и он се, укључујући и Завршни мастерс, ове године повукао са 11 од 12 турнира на бетону на којима је био пријављен, што пре што током њих. Једини пут када је успео да заврши турнир било је у Торонту, где је и освојио титулу.

Турнир почиње 11. новембра.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Херцеговац

05.11.2018 17:48

Није Надалу као ни Федереру да избјегава мечеве са Нолетом, ниста необично и већ виђено више пута...

ОДГОВОРИТЕ