Nadal se povukao sa Završnog mastersa u Londonu!

Rafa Nadal završio sezonu! Španac će propustiti završni turnir, a njegovo mesto zauzeće Džon Izner.  

Tenis 05.11.2018 | 18:15
Nadal se povukao sa Završnog mastersa u Londonu!
Rafael Nadal, donedavno prvi teniser sveta, zbog problema sa povredom povukao se sa učestvovanja na Završnom mastersu u Londonu.

Loš ponedeljak za Rafu Nadala.

U danu u kojem ga je Novak Đoković "skinuo" sa prvog mesta ATP liste i vratio se na tron, Španac je zvanično potvrdio da će propustiti završni turnir u Londonu, zakazan za sledeću nedelju.

Umesto njega, u borbi za poslednji trofej u takmičarskoj godini učestvovaće Džon Izner, Amerikanac koji je trenutno deseti na svetu. Ovo će mu ujedno biti i debi, kao i Kevinu Andersonu.

Kada je u pitanju Nadal, on je ovom odlukom zvanično završio sezonu u kojoj je osvojio jedan grend slem turnir (Rolan Garos), stigao do dva polufinala (Vimbldon i US Open) i do četvrtfinala Australijan opena.

Osim Otvorenog prvenstva Francuske, Španaca je osvojio i Monte Karlo, Barselonu, Rim i Toronto, ali će godinu pamtiti i po povredama, jer ga je od januara do marta mučio kuk, u septembru i oktobru imao je problem sa kolenom, a u oktobru i novembru sa bolom u trbušnom delu.

"Konsultovao sam se sa lekarom. Rekao mi je da ne igram, da ne pogoršam povredu", rekao je Nadal prošle nedelje, nakon što se povukao sa Mastersa u Parizu. Ispostavilo se da je već tada završio sezonu.

Nadal je samo nekoliko dana ranije rešio da odustane i sa Mastersa u Parizu, ali se očekivalo da pokuša da zaigra u O2 areni u Londonu.

Ipak, problemi sa trbušnim mišićem, koji ga je mučio prilikom svakog pokušaja da servira, ostali su značajni i Nadala, koji nikada nije osvojio Završni masters, nećemo gledati na tom turniru ove godine.

Umesto Nadala u Londonu će se naći trenutno 10. teniser sveta Džon Izner.

"Uradio sam sve što je bilo moguće kako bih bio spreman za završetak sezone, kako bih igrao u Parizu i Londonu i stvarno sam želeo tamo i da igram. Nažalost, problem sa trbušnim mišićem koji me je sprečio da igram u Parizu je i dalje tu, kao i povreda zgloba zbog koje moram na operaciju. Zbog problema sa trbušnim mišićem neću moći da nastupim u Londonu, pa ćemo samim tim odvojiti vreme kako bi rešili i neke druge trenutne probleme, ali i one koji mogu da naprave nezgodu u budućnosti", oglasio seNadal povodom povlačenja.

Rafino odustajanje je drugo ove sezone jer je nešto ranije zbog povrede rešio da se povuče i argentinski teniser Huan Martin del Potro, a umesto njega "upao" je Japanac Kei Nišikori.

Tendencija povreda kod španskog igrača je postala poprilično problematična i on se, uključujući i Završni masters, ove godine povukao sa 11 od 12 turnira na betonu na kojima je bio prijavljen, što pre što tokom njih. Jedini put kada je uspeo da završi turnir bilo je u Torontu, gde je i osvojio titulu.

Turnir počinje 11. novembra.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Херцеговац

05.11.2018 17:48

Није Надалу као ни Федереру да избјегава мечеве са Нолетом, ниста необично и већ виђено више пута...

ODGOVORITE