Дејвис суспендован, Задар размишља о тужби!

Кошаркашки клуб Задар тврди да је Глен Дејвис и даље њихов играч и да су га сходно правилнику суспендовали, те да размишљају о тужби.

Кошарка 03.11.2018 | 15:30
Дејвис суспендован, Задар размишља о тужби!
Индеx преноси наводе задарског портала 057 инфо да је председник Задра Жељко Жилавец рекао како ће клуб тражити 155 одсто од плате коју је Задар уговорио са Дејвисом.

Та бројка је, међутим, остала пословна тајна и месец дана након доласка, а онда још бржег одласка Дејвиса из клуба.

Дејвис је, како се наводи кажњен због одбијања да игра утакмицу Задар - Цедевита, јер није хтео да тренира са клубом, није дошао на прес конференцију и изјава путем друштвених мрежа, које су по оцени клуба нашкодиле његовој репутацији.

Уговор с Дејвисом још није раскинут. Тренутно је под суспензијом у трајању од две године током којих не може да игра ни за један клуб. Ми смо предузели све потребне мере, обавестили смо ФИБА, али од његовог менаџера још нисмо добили повратну информацију. Он је само отишао. У наредним данима утврдићемо даље поступке, односно хоћемо ли покретати тужбу због наплате штете. Најбоље решење било би постизање споразума између Дејвиса и клуба који у овом случају није прекршио нити једну одредбу уговора", рекао је адвокат Задра Рикардо Перковић.

Дејвисов случај помало подсећа случај Стефана Јанковића, у смислу да је играч одбио сарадњу са клубом док је још био под уговором.

Звезда је тада тврдила да је Јанковић њихов играч и да може да оде само уз обештећење. Јанковић је касније отишао из клуба преко Фуенлабраде, а након пресуде арбитражног суда ФИБА у његову корист.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар